Houtkachel in de tuin? Ontdek de meest sfeervolle buitenkachels

0
442
houtkachel buiten onder de overkapping

In de zomer is het in je tuin heerlijk toeven. Je kunt tot laat in de avond op je loungebank zitten en onder het genot van een drankje met vrienden en familie bijkletsen. Weet je wat nog meer sfeer naar je tuin kan brengen? Een houtkachel. Niets is knusser dan zelf een vuurtje stoken en te genieten van het vlammenspel dat ontstaat. Ook geeft het je de mogelijkheid langer buiten te zitten, houdt de rook de muggen wat op afstand en biedt het warmte op koudere avonden. Zie je jezelf al helemaal voor zo’n tuinhaard zitten? In dit artikel vertellen we je waar je bij de aanschaf van zo’n haard op moet letten.

Het oog wil ook wat

Natuurlijk is het uiterlijk van de houtkachel het eerste wat je opvalt. Dat uiterlijk wordt voor een groot gedeelte bepaald door het materiaal waar de kachel van gemaakt is. Val jij op een strakke, moderne look? Dan kun je met een roestvrijstalen kachel aardig uit de voeten. De coating van zo’n kachel biedt bescherming tegen weer en wind, waardoor hij lang mooi blijft. Houd je juist van een rustiek of ruig uiterlijk, dan is cortenstaal een goede optie. Deze staalsoort is een staalsoort die de laatste jaren sterk in opkomst is. Het staal heeft een roestig uiterlijk, maar dat betekent niet dat het niet ijzersterk is. De roestige laag van cortenstaal beschermt het onderliggende staal namelijk tegen de invloeden van het weer.

Pizza-oven

Je kunt kiezen voor een alledaagse tuinhaard waar je gewoon een vuurtje in kunt laten branden, maar zoek je iets echt bijzonders, dan kun je kiezen voor een haard met ingebouwde pizza-oven. Zo’n haard biedt ruimte om van het vlammenspel te genieten, en heeft bovenin een opening waar je de lekkerste zelfgemaakte pizza’s in kunt bakken. Perfect als je een keer iets anders wilt dan barbecuen. Ben je op zoek naar een houtkachel in Noord-Holland, dan is er altijd wel een specialist in de buurt die je aan zo’n speciale kachel kan helpen.

Een haard in huis: speksteen

Ben je naast een tuinhaard ook op zoek naar een haard voor in huis? Misschien is een speksteenkachel iets voor jou. Speksteen kachels hebben een bijzondere uitstraling, waardoor ze in huis een echte blikvanger zullen zijn. Door het materiaal, dat veel warmte kan vasthouden, is het rendement van zo’n kachel bijzonder hoog. De kachel blijft zelfs na het stoken een lange tijd heerlijk warm. Dat is wel zo fijn voor in de winter. Stoken in speksteen brengt een effectieve verbranding teweeg. Dat merk je bijvoorbeeld wanneer je er hout in stookt: de houtblokken branden volledig op.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in