Creëer meer leefruimte in jouw tuin

0
462
tuinkamer

De zomer is begonnen en we gaan weer vaker aan de slag in onze tuin. De tuin is dé plek om tot rust te komen na een dag werken, in het weekend om bij te komen of om gezellig met vrienden en familie te gaan barbecueën. Maar hoe creëren we de perfecte leefruimte in de tuin? Of je nou een kleine of grote tuin hebt, we geven je een paar handige tips waarmee jij jouw tuin optimaal indeelt.

Een tuinkamer

Om meer leefruimte te creëren in je tuin, kan je kiezen voor het plaatsen van pergola’s. Dit dient als een overkapping boven een terras of om schaduw te geven. Het is een constructie van latten op palen en het is meestal gemaakt van metaal of hout. Op deze manier kan je snel meer leefruimte creëren door in de overkapping een loungeset neer te zetten. Bovendien kan je door glazen wanden toe te voegen aan je overkapping er ook in de winter zitten. Hierdoor blijf je de omgeving in de tuin zien, maar kan je wel droog en warm binnen zitten. Wanneer het zonnig is, schuif je de wanden open en kan je genieten van de zon. Het is een ideale manier om effectief meer leefruimte te hebben, maar ook nog van je tuin te kunnen genieten.

Ruim op

Heb jij een drukke tuin waar in elke hoek wat staat? Of een tuin die volledig beplant is met bomen, struiken, bloemen en verschillende soorten planten? Probeer dan je tuin op te ruimen. Je gaat merken dat als je je in een rustige omgeving bevindt, je tegelijkertijd meer leefruimte creëert. Het straalt rust uit en het geeft je een gevoel van vrijheid. Zeker wanneer je een kleine tuin hebt ga je merken dat drukte de tuin kleiner maakt. Door gebruik te maken van bepaalde eye-catchers in plaats van veel kleine drukke onderdelen, ontwikkel je een rustigere uitstraling. Wanneer je veel bloemen en planten hebt kan je proberen om meer beplantingen bij elkaar neer te zetten. Dit zorgt indirect ook voor rust, omdat je niet overal in je tuin iets hebt staan. Zet dus die leuke bloemen samen met je volgroeide planten neer.

Om meer leefruimte te creëren kan je terrasoverkappingen plaatsen of een overzichtelijke tuin maken door meer rust te realiseren. Met deze twee belangrijke factoren weet jij nu als geen ander hoe je meer leefruimte kan ontwikkelen in jouw tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in