Zo tover je in 2021 jouw tuin om tot een paradijsje

0
271

Door de Corona crisis werkt een groot deel van Nederland thuis. Dit betekent niet dat je alleen maar binnen hoeft te blijven. Je kunt best tussendoor even genieten van de tuin. Zelfs in de winter schijnt af en toe de zon. Bovendien is er steeds meer belangstelling voor tuinieren. Bij deze alvast een paar tips om je tuin in 2021 om te toveren tot een waar paradijsje.

Maak je tuin op een eenvoudige manier mooi

Ook in Corona tijd is de tuin een fijne plek om te ontspannen. Je hoeft er immers geen 1.5 meter afstand te houden van andere mensen én je bent in de frisse buitenlucht. Bovendien kun je de tuin op een eenvoudige manier mooier maken. Voeg bijvoorbeeld een paar plantenbakken toe, plant een klimplant of gebruik een groepje containers met planten in allerlei mooie kleuren.

Steeds meer eigen groenten en fruit verbouwd

Steeds meer mensen maken zich zorgen over voedselschaarste. Zodoende is er sprake van een nieuwe trend waarbij er in steeds meer huishoudens een moestuintje te vinden is. Je kunt prima zelf thuis voedsel verbouwen, zelfs als je een kleine achtertuin hebt. Bij deze een aantal tips:

  • Maak gebruik van een kleine ruimte door bijvoorbeeld voedsel te kweken in containers.
  • Creëer een ‘eetbare tuin’ door verschillende eetbare planten te mengen met groenten- en fruitsoorten, zoals tomaten, komkommers, erwten enzovoort.

Steeds vaker online tuinadvies

Een interessante trend die we komend jaar gaan zien is dat hoveniers steeds meer online advies geven. Ook wel logisch, aangezien we veel thuis zitten. Hoveniers en landschapsontwerpers leveren graag online advies aangezien een persoonlijk gesprek momenteel niet mogelijk is. Tuiniers hebben verschillende manieren bedacht om online cursussen te geven, zoals ‘hoe verbouw je groente en fruit in de tuin?’

Leer tuinieren op het wereldwijde web

Je kunt zo ongeveer alles leren vanuit het comfort van uw eigen huis (of tuin). Zo wordt het krijgen van ontwerpadvies wel heel handig!. Dankzij de technologie geven online ontwerpdiensten zoals huiseigenaren de mogelijkheid om professioneel advies te krijgen van een landschapsarchitect, ongeacht waar ze wonen.

Laat planten bezorgen

Tuiniers aarzelen soms om planten online te bestellen, maar je zult blij verrast zijn door de kwaliteit van de planten die per post worden bezorgd. Lees wel reviews van verschillende aanbieders door om een goed beeld te krijgen van het bedrijf. Maak aan de hand daarvan de keuze voor een bepaalde plant of planten.

Neem deel aan een virtuele tour

We raden ook aan om een virtuele tour te maken. Veel botanische tuinen bieden op dit moment dergelijke tours aan. Zoek online naar jouw favoriete tuin om te zien wat ze aanbieden. Hopelijk levert het lekker veel inspiratie op voor een hopelijk virusloos 2021!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here