Wat is containertuinieren en waarom is het zo populair?

0
416

Containertuinieren is geen nieuw concept. Toch neemt de populariteit van dit fenomeen steeds meer toe. Je tovert er je tuin echt mee om in een paradijsje. Wat is container tuinieren precies en waarom doen steeds meer mensen het?

Wat is containertuinieren?

Steeds meer mensen wonen in huizen met een kleine tuin of een balkon. Toch willen ze graag een mooie plek creëren, bijvoorbeeld om groenten, fruit of planten te kweken. Zodoende kiezen ze ervoor om te tuinieren in potten, flessen, bakjes en kisten. Oftewel: containertuinieren. Alles wat grond kan houden is geschikt. Met name de volgende planten zijn geschikt voor container tuinieren:

  • Kleine struiken
  • Kleine bomen zoals Japanse esdoorns en olijven
  • Tropische planten zoals canna’s, caladiums en crotons

Watergeef tip

Ben je bang dat je vergeet je potten in de tuin of het balkon water te geven? Installeer dan een speciale app die voor automatische druppelirrigatie zorgt. Je kunt het zelf instellen met een schema. Hoe handig!

Kies je favoriete kleur

Is er een kleur die je prachtig vindt? Ga er dan helemaal voor! Dit hoeft echt geen felle kleur te zijn. Steeds meer mensen kiezen voor monochrome tuinen. Monochroom betekent dat je één vaste kleur hebt. Een aantal tips om van de monochrome kleur een succes te maken:

  • Begin klein en probeer een monochrome container of een enkel tuinbed.
  • Gebruik bladcombinaties uit een beperkt kleurenpalet.
  • Kies voor een helder palet, bijvoorbeeld blauw, paars of oranje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in