Zo maak je je tuinmeubels winterklaar

0
276
tuinmeubels onder sneeuw

Nu de bladeren volop van de bomen vallen en de temperatuur steeds lager wordt, verplaatst het leven van veel mensen zich naar binnen. Om zo lang mogelijk van je tuinmeubels te genieten, wordt aangeraden om deze goed te verzorgen alvorens het op te bergen in het najaar. Maar, hoe behandel je je tuinmeubels nu precies? In dit artikel lees je hoe je tuinmeubels van verschillende materialen winterklaar maakt.

  1. RVS, Metaal, Aluminium, Kunststof en Graniet

Deze materialen zijn allen behoorlijk onderhoudsvriendelijk. In het geval van RVS en kunststof is schoonmaken met een natte doek en een sopje meestal voldoende. Voor het poetsen van metaal en aluminium is naast een sopje, ook het gebruik van een zachte borstel aan te raden. Graniet is zelf nóg eenvoudiger en vergt nauwelijks onderhoud. Hierbij is het vooral zaak om ontstane vlekken gedurende het jaar zo snel mogelijk schoon te maken met een natte doek.

  1. Hout

Wat betreft hout zijn er twee soorten onderhoud te onderscheiden: klein en groot onderhoud. Met klein onderhoud wordt vooral het verwijderen van oppervlakkige vlekken bedoeld. Simpelweg licht poetsen met een natte doek, eventueel met een sopje van groene zeep of water en soda, is dan vaak voldoende. Bij groot onderhoud komt logischerwijs meer werk kijken. Daarmee wordt gedoeld op het eerst licht opschuren van het hout om daarmee de oude beschermlaag en eventuele krassen te verwijderen. Vervolgens dien je op de schone tafel olie of buitenbeits aan te brengen met een dikke kwast of roller voor een nieuwe beschermlaag.

  1. Vlechtwerk

Het behandelen van vlechtwerk wordt onderverdeeld in oppervlakkig vuil versus hardnekkig vuil. Het schoonmaken van oppervlakkig vuil dient simpelweg met een natte doek en een sopje te gebeuren. Voor het verwijderen van hardnekkig vuil is iets meer werk vereist. De beste methode is om een sopje enkele minuten te laten intrekken op de vieze plek. Met een tuinslang en eventueel een borstel kunnen vervolgens alle zeep en vuilresten worden weggespoeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in