Zo maak je je tuin Halloween-proof

0
379

Het is alweer bijna 31 oktober. Dat betekent dat we kunnen genieten van Halloween! Hoog tijd om je decoraties buiten te zetten. Hoewel Halloween in Nederland nog niet zo uitgebreid wordt gevierd als in de Verenigde Staten, neemt de populariteit van dit feest wel toe. Bovendien is het leuk om je tuin te versieren met Halloween decoratie. Hoe maak je je tuin Halloween-proof?

Voorkom vertrapte planten

Misschien krijg je dit jaar wel een paar ‘trick-or-treaters’ aan de deur. Dit zijn kleine kinderen die zich verkleden in enge kostuums en vragen om snoep. Het heeft wel wat weg van Sint Maarten, maar dan een stuk enger. Sommige kinderen, vooral de kleintjes, lopen zonder na te denken over je gazon en vertrappen planten. Natuurlijk is dat geen reden om boos te worden, maar jammer is het wel. Een beetje voorbereiding kan gelukkig helpen om je tuin mooi te houden.

Verwijder scherpe tuindecoraties

Verwijder ten eerste alle scherpe tuindecoraties, om ongelukken te voorkomen. Ook fragiele decoraties kun je het beste even weghalen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een kind er per ongeluk tegen aan loopt of erger: er tegen aan valt. Je kunt maar beter het zeker voor het onzekere nemen.

Verwijder potplanten bij je deur

Ten tweede is het verstandig om potplanten weg te houden van je deur. Daarmee voorkom je dat kinderen er over heen struikelen. Zet ze met Halloween een stukje verderop en plaats ze gewoon later weer terug. Een kleine moeite, waar je tuin veel profijt van heeft.

Hang geen neppe spinnenweb buiten

Een neppe spinnenweb buiten hangen klinkt leuk, maar is niet echt praktisch. Insecten denken namelijk dat het echt is. Straks heb je er echt vliegen of hommels in hangen en kun je die allemaal weghalen. Het is zielig en extra veel werk.

Zorg voor goede verlichting in de tuin

Tenslotte is het belangrijk om goede verlichting op te hangen. Dit is niet alleen veiliger, maar ook sfeervol. Zorg voor een beetje gedimd licht om een griezelige sfeer te creëren. Zolang het maar duidelijk is waar je moet lopen. Daarmee voorkom je meteen dat kinderen struikelen of je planten vertrappen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in