Weidehekken voor verschillende dieren: groot en klein

0
244
Depositphotos_78617388_S

Kippen, schapen, koeien, paarden, varkens… Ben je op zoek naar de juiste weidehekken voor verschillende dieren? Dan is dit artikel voor jou! Je ontdekt voor verschillende diersoorten welke weidehekken de beste opties zijn. Op die manier zorg je ervoor dat je niet onnodig veel moeite doet om bepaalde diersoorten te omheinen. Je kunt je wel voorstellen dat je hier ook veel kosten mee kunt besparen. In dit artikel maken we onderscheid tussen grote en kleine weidehekken.

Grote weidehekken; ideaal voor paarden, koeien en schapen

Wil je grote dieren zoals paarden, koeien en/of schapen omheinen? Dan kom je niet weg met kleine weidehekken. Gezien het formaat en het gewicht van deze dieren moet je ze met iets groters beschermen. Grote weidehekken zijn daarvoor ideaal. Wel is het belangrijk dat je weidehek, afhankelijk van de diersoort, stevig genoeg is. Je begrijpt dat weidehekken voor paarden en koeien sterker moeten zijn dan die voor schapen. Daarom raden we voor paarden en koeien vooral metalen weidehekken aan met een behoorlijke hoogte. Op die manier weet je vrijwel zeker dat de dieren niet zomaar zullen ontsnappen. Heb je alleen schapen? Dan heb je aan schapengaas voldoende. Hoewel schapengaas niet bepaald bekend staat om de stevigheid, is het wel een zeer betaalbare optie. Een grote hoeveelheid schapengaas is vaak al voor een paar tientjes te krijgen. Ook zorgt de transparantie van schapengaas ervoor dat je dieren zich meer verbonden voelen met de omgeving. 

Kleine weidehekken; voor kippen, varkens en konijnen

Heb je alleen kleinere diersoorten zoals kippen, varkens of konijnen? Dan heb je aan kleine weidehekken voldoende. Het is duidelijk dat dit veel kosten bespaart. Hoe minder materiaal je nodig hebt, des te lager de prijs. Het is natuurlijk wel nog steeds belangrijk dat je hek stevig is. Hoewel kippen of konijnen niet snel door een hek heen zullen breken, kan dit bij varkens wel het geval zijn. Zorg daarom, zeker wanneer je varkens hebt, voor extra versteviging. Buisklemmen zijn daarvoor ideaal. Ze zorgen voor een goede bevestiging en ondersteuning van je weidehekken. 

Na het lezen van dit artikel weet je als het goed is welk formaat weidehek voor jouw dier(en) nodig is. Zo weet je zeker dat je het risico op ontsnapping beperkt en tegelijkertijd niet onnodig veel beschermingsmaatregelen treft. Twijfel je nog? Met behulp van buisklemmen kun je je weidehekken altijd extra verstevigen.