Handige tips om van jouw tuin de perfecte plek te maken

0
319
kornoelje

Sinds Covid-19 crisis werkt een groot deel van de Nederlanders vanuit huis. Dat betekent niet dat je gewoon binnen moet blijven. Tussendoor kun je best van de tuin genieten. Hier zijn enkele tips om je tuin om te toveren tot een waar paradijs.

Maak jouw tuin mooi op de gemakkelijke manier

Ook in Corona-tijden was de tuin een fijne plek om tot rust te komen. Je hoeft immers geen 1,5 meter afstand van andere mensen te houden, en je bent in de frisse lucht. Bovendien kunt u op eenvoudige manieren jouw tuin mooier maken. Voeg bijvoorbeeld wat potten toe, kweek klimplanten of gebruik een set bakken met planten in allerlei mooie kleuren.

Steeds meer groenten en fruit verbouwen

Steeds meer mensen maken zich zorgen over voedseltekorten. Als gevolg hiervan is er een nieuwe trend dat steeds meer gezinnen moestuinen bezitten. Zelfs als je een kleine achtertuin hebt, kun je thuis je eigen voedsel verbouwen. Hier zijn een paar tips:

– Benut kleine ruimtes door bijvoorbeeld voedsel in containers te verbouwen.
– Meng verschillende eetbare planten met groenten en fruit (zoals tomaten, komkommers, erwten, enz.) om een “eetbare tuin” te creëren.

Groeiend online tuinadvies

Een interessante trend die we het komende jaar gaan zien, is dat hoveniers steeds vaker online advies gaan geven. Ook logisch aangezien we veel thuis zijn. Tuinders en landschapsarchitecten geven graag online advies, aangezien persoonlijke gesprekken momenteel niet beschikbaar zijn. Tuinders hebben verschillende manieren bedacht om online lessen te geven.

Leer tuinieren op het World Wide Web

Je kunt alles leren vanuit het comfort van je eigen huis (of tuin). Dit maakt het krijgen van ontwerpadvies erg handig! Dankzij technologie hebben online ontwerpdiensten zoals huiseigenaren de mogelijkheid om professioneel advies te krijgen van landschapsarchitecten, waar ze ook wonen.

Stuur planten

Tuinders aarzelen soms om online planten te bestellen, maar u zult aangenaam verrast zijn door de kwaliteit van uw planten per post. Lees reviews van verschillende leveranciers om een beter begrip van het bedrijf te krijgen. Selecteer op basis hiervan specifieke planten of planten.

Doe mee met de virtuele tour

We raden ook aan om een virtuele tour te doen. Momenteel bieden veel botanische tuinen dergelijke excursies aan. Zoek online naar jouw favoriete tuinen om te zien wat ze te bieden hebben. Hopelijk levert het veel inspiratie op!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in