Tips om een duurzame tuin te creëren

0
200
boompje planten

We weten steeds beter wat goed is voor mens en milieu. Hierdoor kunnen we aanpassingen maken in ons dagelijks leven, waardoor we zorgen voor een betere en daarnaast gezondere wereld. Er zijn veel verschillende manieren om te werken aan een goede duurzaamheid. Hierbij kun je binnenshuis aanpassingen maken, maar ook zeker een tuin kan duurzamer gemaakt worden. Maar welke aspecten kun je dan aanpassen? Om meer te weten te komen over een duurzame tuin kun je hieronder verder lezen!

Kies de juiste verlichting

Niet alleen binnen, maar ook in tuinen wordt er veel gebruik gemaakt van verlichting. Verlichting kan een tuin erg gezellig maken. Daarnaast kan het fijn zijn om in de avond nog wat te kunnen zien. Toch kan je veel energie verbruiken door de verkeerde verlichting te gebruiken. Het beste is om te kiezen voor LED verlichting. Zo kun je denken aan LED TL buizen, maar je hebt ook andere vormen van LED verlichting. Een groot voordeel aan LED verlichting is dat het minder energie verbruikt, maar daarnaast ook langer meegaat en bij de juiste keuze aan de verlichting waterdicht is. Dit is vooral in een tuin erg handig, want hier kan het nu eenmaal wel eens nat worden door bijvoorbeeld de regen. 

Neem de juiste planten

Vooral in een tuin is het leuk om verschillende kleuren aan te brengen. Dit kun je dan doen door middel van bijvoorbeeld planten. Hoewel het erg leuk kan zijn planten in de tuin toe te voegen, kost dit ook enige tijd en moeite. Je moet er namelijk wel voor zorgen dat de planten ook genoeg water krijgen. Daarnaast wil je voorkomen dat je een plant na korte tijd al moet vervangen. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een mooie, maar bovenal stevige plant. Ga dus na hoe lang een plant mee kan en zorg ervoor dat je de juist keuze hierin maakt. 

Maak gebruik van houten materialen

In een tuin kan hout goed werken. Dit geeft een erg natuurlijke uitstraling en kan een fijne sfeer in de tuin brengen. Daarnaast helpt het hout goed mee aan de duurzaamheid. Houten materialen kunnen namelijk erg lang mee. Hierbij is het wel belangrijk om na te gaan hoe het hout gekapt is. Wanneer dit niet goed gedaan is, zal dit niet handig zijn te gebruiken in de tuin. Bij houten materialen is het belangrijk om deze goed te blijven onderhouden. Dan is het een erg goede en mooie optie om dit in de tuin te kunnen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten tafel, stoelen of andere middelen die je kunt gebruiken in de tuin. 

Duurzame verf

Het kan natuurlijk voorkomen dat je graag wat kleur in de tuin brengt door middel van bijvoorbeeld verf. Een leuke optie, maar wel een belangrijke om goed over na te denken. In de tuin komt het nu eenmaal vaker voor dat het interieur nat kan worden. Je wilt dus voorkomen dat je verf er binnen de kortste keren vanaf is. Doe goed onderzoek en kijk naar watervaste verf die lang mee zal gaan. Hierdoor kun je het langste en beste genieten van duurzame verf en tuin.