Zo maak je jouw tuin helemaal kerstproof

0
297

Kerst staat voor de deur. Tijd om je te gaan voorbereiden op de feestdagen. Natuurlijk is het dit jaar allemaal een beetje anders door de Corona crisis. Maar dat betekent niet dat je helemaal niets meer kunt doen. Versier niet alleen de binnenkant van je woning, maar ook de buitenkant. De tuin is een fantastische plek voor verlichting en andere mooie kerst accessoires. Bij deze een aantal handige tips!

Plant een kerstboom in de tuin

Een kerstboom in de woonkamer staat heel mooi. Maar probeer eens origineel te zijn dit jaar. Wat dacht je van een kerstboom in de tuin? Daarmee kom je pas echt in de kerststemming! Het enige wat je hoeft te doen is het planten van een boom in de tuin. Oke, je moet wel met een schop naar buiten. Maar dit heeft ook wel weer zijn charme. Een kerstboom ziet er ’s avonds en ’s nachts fantastisch uit. Vergeet echter niet om een verlengsnoer voor buiten aan te schaffen. Je wilt natuurlijk wel dat de verlichting en de decoraties voor in de tuin het doen!

Plaats kerstverlichting bij het water

Wees lekker creatief en denk na over hoe je de verlichting bijzonder en uniek kunt maken. Probeer zo weinig mogelijk felle verlichting te gebruiken. Over het algemeen ziet verlichting rondom het water, zoals een vijver of zwembad, er prachtig uit. Het water zorgt namelijk voor veel reflectie. Of wikkel de kerstverlichting rond de bomen in je achtertuin. De verlichting zorgt voor een mysterieuze en magische uitstraling.

Gebruik elke centimeter van je tuin

Heb je een tuin met weinig ruimte? Dat hoeft geen probleem te zijn. Gebruik elke centimeter die er beschikbaar is. Winterbloei is prachtig. Beplant je tuin bovendien zo verticaal mogelijk. Er zijn zeer veel creatieve manieren om dit te doen. Plaats een pallet met kerstversiering bijvoorbeeld tegen een hek of tuinmuur. Of beplant de pallet met planten en bloemen en hang daar mooie kerstdecoratie in.

Creeer een opvallende tuin met kerstdecoratie

Met decoratie laat je jouw tuin opvallen. Heb je geen zin om er lang mee bezig te zijn? Stap dan kratten tegen de muur en plant er kleurrijke bloemen of groenten in. Vervolgens decoreer je de boel en heb je met weinig werk iets moois gecreëerd.

Organiseer een kerstdiner in de buitenlucht

Bij kerst hoort natuurlijk een diner met familie. Iedereen gezellig bij elkaar, lekker eten en drinken op tafel… wat wil je nog meer? Misschien heb je een serre of een overkapping in de tuin. Je zou het diner daar kunnen organiseren. Zorg voor warmtelampen, kachels of dikke jassen en geniet van een kerstdiner in de tuin. Breng eventueel je binnenmeubilair naar buiten als dat nodig is. Ohja: kijk wel even naar het weerbericht… Is het droog? Dan wordt het vast en zeker genieten geblazen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in