Dit zijn dé tuinmeubeltrends van dit moment

0
467
loungeset tuin

Tuinmeubeltrends blijven altijd unieke, dan wel niet verrassende trends voor zowel binnen- en buitenland. Dit jaar zijn de tuinmeubeltrends ontzettend divers, het omvat prachtige nieuwe tuinsets, all weather loungesets en gardening trends als sfeervuur en verlichting. Om het nogmaals aan te duiden, de tuinmeubeltrends van dit jaar zijn zeker de moeite waard!

Tuinmeubeltrend 1: gezellige (of cozy) tuinkussen

Deze trend is vrijwel geheel nieuw. Het betreft verwarmde tuinkussens. Zo zijn er een serie verwarmde sierkussens ontwikkeld. De kussens bevatten een warmtespiraal waarbij er een accubatterij verbonden is, waardoor je er continu warmpjes bijzit. De kussens worden steeds weerbestendiger. Tegenwoordig blijkt ook dat het materiaal en textiel wat men gebruikt, meer op een binnen kussen begint te lijkt, terwijl het volledig voor buitengebruik bedoeld is.

Tuinmeubeltrend 2: all weather loungesets

Elk jaar zijn er weer meerdere tuinmeubelbeurzen. Ondanks dat het dit jaar wat minder was vanwege het coronavirus, hebben we weer prachtige nieuwe modellen loungesets bewonderd. Deze trend kenmerkt zich door de all weather bekleding en het comfortabele karakter. Met grote zorg worden de loungesets samengesteld. Hetgeen wat hierdoor voorop komt te staan bij zo’n trendy collectie is het gebruiksgemak.

Zo kan je ook comfortabel loungen met onwijs dikke all weather kussens en bijpassende accessoires. Dit zorgt ervoor dat het gehele plaatje compleet wordt gemaakt. Het meest terugkerende element is de combinatie teakhout met aluminium. Daarnaast valt me ook op dat robuuste loungesets regelmatig terugkeren. Zo kunnen de tuinmeubelen het gehele jaar buiten overwinteren. Dit jaar is er een duidelijke transitie zichtbaar; de tuinmeubelen krijgen het karakter van de woonkamer meubel.

Tuinmeubeltrend 3: design loungesets

Er zijn een aantal bekende merken die zich flink hebben doorontwikkeld. Ik denk dat je deze topmerken wel herkent: Apple Bee, SUNS, Exotan & Triniti en 4 Season Outdoor. Deze topmerken kiezen bij het ontwikkelen van hun loungesets echt voor het uiterste. Het bestaat onder andere uit prachtig dik vlechtwerk, diversiteit aan materiaal voor de loungesets en het ontwikkelen van speciale loungesets. De merken proberen elkaar telkens opnieuw te overtreffen, door bijvoorbeeld extra details toe te voegen. Hierbij kan je denken aan keramiek en teak inlays.

Tuinmeubeltrend 4: gardening

Deze tuinmeubeltrend heeft zich volledig nieuw geïntroduceerd. Iedereen heeft vast wel eens gehoord van gardening, dus het aankleden van de tuin op een stijlvolle manier met (veel) kleuren en accessoires. Hier gaat het erom dat je de tuin decoreert met natuurlijke elementen, zoals houten accessoires en glazen elementen.

Andere combinaties zijn ook mogelijk. Zo las ik laatst een tuinmeubeltrend waarbij de focus lag op loungetafels met sfeerverlichting, dat gecombineerd was met zonne-energie. Ben jij nieuwsgierig of wil je graag extra informatie hierover? Kijk dan op Fonteyn.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in