Zo maak je van jouw kleine tuin een paradijs

0
488

Wie wil tuinieren in een kleine ruimte kan het beste zoveel mogelijk bloemen en bloeiende planten toevoegen. Bloemen zoals hortensia’s en zonnebloemen zijn vaak erg kleurrijk en zorgen voor afwisseling en contrast. Heb je daar echt te weinig ruimte voor? Dan is het planten van kruiden ook erg leuk. Sommige kruiden bevatten mooie kleuren, zoals bieslook (paars), dille (geel), basilicum (wit of paars), rozemarijn (paars) en tijm (paars of lichtroze).

Tip 1: Voeg kleurrijke bloemen, planten en kruiden toe

Eetbare bieslookbloemen zorgen voor een mooi kleurtje in de tuin, hoe groot of klein die plek ook is. Bovendien worden nuttige insecten door de kleuren aangetrokken tot je tuin. Ze bestuiven met veel plezier je bloemen, planten of kruiden en ruimen het ongedierte voor je op. Hoe handig!

“Bloemen zijn de hiërogliefen van de natuur waarmee ze aangeeft hoeveel ze van ons houdt.”
– Goethe

Tip 2: Zorg voor voldoende onkruidbestrijding

Zorg er voor dat je onkruid verwijdert voordat je gaat zaaien. Je wilt immers geen geld verspillen door voedingsstoffen van planten te delen met irritante profiteurs… Het toevoegen van bodembedekking schrikt onkruid vaak af. Wie wil besparen kan het beste gaan voor decoratieve bodembedekking, zoals kiezelstenen of wit grind. Onkruid heeft bij deze bodembedekking bijna geen kans.

Tip 3: Creëer een tuin met een thema

Creëer een collectie planten die dezelfde kleur of hetzelfde blad hebben. Wie slim gebruik maakt van kleur creëert een mooie plek met een thema. In dat geval maakt het niet uit hoe groot of klein je tuin is. Je zult zien dat het kleurrijke effect van bijvoorbeeld zes bloemen met dezelfde kleuren in één bak werkelijk fantastisch is.

Tip 4: Voeg kunst toe aan je tuin

Voeg tenslotte wat kunst toe aan om je tuin mooi te maken. Het maakt niet uit wat het is, zolang jij het maar mooi vindt. Wel moet de collectie of het ornament passen bij het thema van je tuin (als je die hebt). Kunst is niet alleen mooi, maar weerspiegelt ook je persoonlijkheid en voegt karakter toe aan je tuin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in