De ideale tuin voor kinderen

0
378
Depositphotos_153436912_S

Een tuin hebben is heerlijk, en zeker voor kinderen is dit een fijne plek om tijd in door te brengen. echter moet er dan ook wel wat te doen zijn voor ze. Is dit niet het geval, dan zal dit al snel eindigen in ruzie en gezeur, simpelweg omdat ze zich vervelen. In dit artikel geven wij je een aantal tips over hoe je de tuin zo ideaal mogelijk voor kinderen in kunt richten.

Bekijk wat je al hebt

dVoordat je allemaal nieuwe spullen aan gaat schaffen is het een goed idee te bekijken wat je allemaal al hebt liggen. Misschien is er al een schommel, zandbak of een klimtoestel aanwezig, en dan hoef je deze dus niet meer aan te schaffen.

Bekijk daarnaast ook goed de plek waar al het kinderspeelgoed nu staat. Is dit de meest ideale plek, of zou je het liever verplaatsen? In het laatste geval is het een goed idee hier een tekening voor te maken. Op die manier weet je precies waar je straks alles wilt hebben, en kun je met deze tekening nieuwe spullen aanschaffen.

Wat wil je in de tuin hebben?

Ga met het hele gezin eens om de tafel zitten en bespreek wat jullie allemaal in de tuin willen hebben. Een trampoline kopen kan een goede zet zijn, want zo blijven de kinderen in beweging. Deze zijn er in verschillende maten, waardoor er altijd een te vinden is die perfect in jullie tuin past. Verder kun je denken aan een schommel, klimrek, glijbaan of een speelhuis waar deze drie dingen standaard bij zitten. En heb je ook nog kleine kinderen? Denk dan aan een zandbak en een klein speelhuisje waar ze hun fantasie volledig in kwijt kunnen.

Uiteraard is het ook de bedoeling dat de volwassenen het fijn vinden in de tuin. Zorg daarom ook zeker voor een fijne plek om te ontspannen. Dit kan op een stuk terras zijn, maar ook onder een overkapping. Het grote voordeel daarvan is dat je er ook kunt zitten tijdens een zomerse regenbui, en zelfs als het buiten al wat kouder begint te worden.

Overige spullen voor de tuin

Naast het nodige speelgoed en een fijne plek om te zitten, heb je ook nog andere spullen nodig. Tuinspullen kopen doe je het best met een lijstje, anders is de kans groot dat je met spullen thuiskomt die je eigenlijk niet nodig had. Denk aan fijne zitkussens en misschien een plaid voor in de avond, maar ook mooie verlichting en de nodige decoratie. Ga met dit laatste echter niet overdrijven, want dan kan de tuin er juist rommelig uit komen te zien.