Wil je beginnen met tuinieren? Deze spullen heb je echt nodig!

0
173
boompje planten

Tuinieren is een hobby van heel veel Nederlanders. Misschien wil jij er ook graag mee beginnen. Dat is niet zo gek, want het is heel ontspannend om te doen. Wel heb je een aantal spullen nodig om te kunnen beginnen met tuinieren. Speciaal voor jou hebben wij de meest belangrijke producten voor in de tuin op een rijtje gezet.

1 – Tuinvork

Soms is het hebben van een tuinvork een veel betere optie dan het bezitten van een spade. Ze zijn namelijk perfect voor het scheppen van mulch en behoren dus tot tuinspullen die je niet mag missen.

2- Handtroffel

Perfect voor het planten van perkplanten en kruiden en ook goed voor het uittrekken van onkruid. Een breed blad is perfect voor het verplaatsen van meer grond en het uitgraven van onkruid in rotsachtige grond. Zorg ervoor dat het handvat perfect in jouw hand past. Kies altijd troffels met een roestvrije kop, waardoor ze duurzamer zijn en lang meegaan.

3 – Spade

Perfect voor het graven van gaten voor planten, het afzetten van randen, en het verplaatsen van kleine hoopjes aarde van de ene plaats naar de andere. Ze zijn niet duur, maar een investering in een goede ruimte zal lang meegaan.

4 – Hark

Ze zijn te vinden in vele stijlen en maten, en je moet harken die kunnen worden aangepast aan smalle gebieden te bereiken om stapels bladeren te verzamelen kiezen. Het gebruik van stalen tanden is veel beter dan het gebruik van delicate gazons.

5 – Brede schoffel

Voor een groentetuin is een stevige brede schoffel nodig, terwijl een dunnere schoffel perfect is voor een vaste plantentuin. Schoffels zijn beter voor het voorbereiden van de tuin en bloembedden om onkruid weg te snijden. Zorg ervoor dat de schoffel een goed handvat heeft zodat u zich comfortabel voelt. Het scherpe blad moet gemakkelijker te gebruiken zijn.

Dit zijn enkele van de gereedschappen die jou helpen voor alle kleine of grote werkzaamheden die je graag in de tuin wil uitvoeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in