4 tips om de tuin lenteklaar te maken

0
482
onkruid wieden

Het voorjaar is eindelijk weer in zicht. Nu de winter ten einde loopt kijken we reikhalzend uit naar het moment dat we weer lekker in de tuin kunnen zitten en genieten van hogere temperaturen en zonovergoten dagen. Hoewel we niet kunnen wachten, betekent dit ook dat er nog het nodige gedaan moet worden in huis en tuin. Vooral het tuinonderhoud mag niet vergeten worden. Nadat deze een hele tijd weinig aandacht heeft gekregen, zal hier wel het nodige gedaan moeten worden voordat je echt van de lente in eigen tuin kunt genieten. Aan de bak dus! Maar waar begin je? Met de volgende 4 tips maak jij jouw tuin binnen mum van tijd klaar voor de lente.

1.     Schaf een nieuwe parasol aan

De kans is groot dat je huidige parasol na enkele jaren wel weer aan vervanging toe is. Zeker wanneer deze intensief is gebruikt en weinig onderhoud heeft gekregen in de winter. De lente is het perfecte moment om de tuin uit te breiden met een nieuwe parasol. Fijn om zo extra schaduw te creëren en zo langer van eigen tuin te genieten. Kies hierbij bijvoorbeeld voor een zweefparasol met voet. Deze zijn eenvoudig te monteren en kunnen geheel naar wens worden afgesteld. Ook handig met jonge kinderen om ze op die manier minder aan direct zonlicht bloot te stellen.

2.     Onkruid wieden

Dit is niet het leukste klusje in de tuin. Maar helaas, je ontkomt er niet aan: onkruid wieden. Zeker na een lange winter is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt gedaan. Veel onkruid kan gewoon met de hand verwijderd worden. Bij hardnekkig onkruid is het efficiënter om eerst de boel los te schoffelen en vervolgens al het onkruid eenvoudig te verwijderen. Er zijn ook speciale middelen op de markt verkrijgbaar waardoor onkruid minder snel terugkomt. Handig om dat in de voorjaar alvast te gebruiken, zodat er minder onderhoud is gedurende de zomer.

3.     Nieuwe tuinmeubelen

Ook tuinmeubelen hebben niet het eeuwige leven. Het voorjaar kan dan ook een goed moment zijn om nieuwe tuinmeubelen in huis te halen. Bedenk goed wat je nodig hebt om comfortabel in de tuin te kunnen zitten. Hierbij is het met name belangrijk om te bedenken voor welke doeleinden je de tuin precies gebruikt. Zit je hier enkel om lekker van het zonnetje te genieten? Dan is een loungebank een goed idee. Voor zij die ook graag in de tuin eten, kan het weer slim zijn om voor een handige Van der Garde tuinset voor 4 personen te kiezen. Zo is er genoeg ruimte om lekker te eten en comfortabel te kunnen zitten.

4.     Beplanting

Denk ook alvast na over de beplanting in de tuin. Maak je momenteel gebruik van seizoensplanten? Dan zal je de komende tijd weer nieuwe exemplaren moeten planten om de tuin netjes te houden. Wie op zoek is naar een langere termijn oplossing, doet er goed aan om voor vaste planten te kiezen. Deze zullen het hele jaar bloeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in