Alles wat je moet weten over een kas

0
243

Een kas is een gesloten structuur waar planten kunnen worden gekweekt in gecontroleerde omstandigheden. De temperatuur, vochtigheid en verlichting worden allemaal gecontroleerd. De temperatuur in de kas kan constant worden gehouden op ongeveer 18 graden Celsius, wat ideaal is voor het kweken van tropische planten.

Welke soorten kassen bestaan er?

Er zijn twee hoofdtypen kassen. De ene is een kas die glazen panelen gebruikt om de planten te omhullen. Dit type kas is duur in constructie en onderhoud omdat het regelmatig moet worden schoongemaakt. Het andere type is een polytheen kas, die goedkoper is om te bouwen en te onderhouden.

Polytheen kassen

Polytheen kassen zijn gemaakt van flexibele plastic platen die kunnen worden opgerold en opgeborgen. Ze zijn licht van gewicht en gemakkelijk te verplaatsen. Een polytheen kas is goedkoper dan een kas, omdat hij niet regelmatig hoeft te worden schoongemaakt.

Verhoogde bedtuin

Sommige mensen maken van hun achtertuin een productieve tuin. Deze tuinen staan bekend als een verhoogde bedtuin. In een tuin met een verhoogd bed kweekt u groenten, bloemen of fruit. Je kunt tomaten, bonen, komkommers, sla, aardappelen, aardbeien, uien, paprika’s, kruiden en nog veel meer verbouwen.

Hoe maak je een verhoogde bedtuin?

Om een verhoogde tuin te maken, moet je wat grond uit de achtertuin uitgraven. Vervolgens moet u compost en mest aan de grond toevoegen. Dan moet u een laag mulch toevoegen om de grond koel en vochtig te houden. Je moet ook een laag organisch materiaal toevoegen, zoals stro, zaagsel, turfmolm of bladaarde om de drainage te verbeteren.

Zaden planten doe je zo

Wanneer je zaden plant, moet je ze in gaten van ongeveer 1 inch diep stoppen. De afstand tussen de gaten moet ongeveer 2 centimeter zijn. Je kunt de zaden in rijen of in blokken planten. Om onkruid tegen te gaan moet je een onkruidverdelger gebruiken. Wanneer je tomaten wilt kweken, moet je een tomatenmeststof gebruiken.

Het nut van potgrond

Om jouw tuin er aantrekkelijk uit te laten zien, moet u een paar planten en een paar potten toevoegen. De planten die je moet kweken zijn goudsbloemen, petunia’s, zonnebloemen, zinnia’s, dahlia’s en viooltjes. Je zult ook een potgrond en een pot moeten kopen. De potgrond kan worden gekocht in uw plaatselijke tuincentrum. De pot moet minstens 1 meter bij 1 meter en 2 meter hoog zijn.

Water is noodzakelijk

Zodra je de tuin hebt voorbereid, moet u hem water geven. Water geven is belangrijk, zodat jouw planten de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in