Een goed feest geven in de tuin!

0
336
bbq met vrienden in de tuin

Ga jij binnenkort een feest geven, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Een feest organiseren kan behoorlijk wat druk op je leggen, terwijl dit vaak helemaal niet nodig is. door alles voor jezelf op te schrijven weet je wat er gedaan moet worden en wat je moet regelen.

Maak een lijstje voor jezelf

Maak voor jezelf eerst een lijstje met alle dingen die nog gedaan moeten worden voordat het feest begint. Denk hierbij aan het opruimen van de tuin, het schoonmaken van het meubilair en het maaien van het gras. Maak daarnaast ook een lijstje voor de dingen die je nog in huis moet halen. Niet alleen gezellig verlichting en versiering, maar ook bekers, borden, genoeg drinken, vlees, groenten, salade, sausjes en natuurlijk een toetje.

Zorg dat de barbecue klaar is

Een tuinfeest is natuurlijk niks zonder dat de barbecue aan gaat, en dus is het goed om ervoor te zorgen dat deze helemaal klaar is voordat het feest begint. Heb je nog geen barbecue? Schaf dan een goede aan waar je een aantal stukken vlees tegelijkertijd op kunt bereiden. Het beste is het om een hoog model aan te schaffen, zodat je gewoon kunt staan en niet telkens hoeft te bukken.

Heb je al wel een barbecue thuis staan, zorg er dan voor dat deze helemaal is schoongemaakt, dat hij is gecontroleerd en dat er genoeg kolen in zitten. ook is het aan te raden een zak kolen extra te hebben voor het geval dat dit nodig is. uiteraard vergeet je ook de tangen niet, waarmee je het vlees vastpakt.

Muziek en gezelligheid

Als je dan alles in huis hebt voor een goed feest, zorg er dan voor dat je de slingers en ballonnen ophangt, dat er genoeg sfeerverlichting buiten hangt en dat je een goede muziekinstallatie hebt staan. een simpele radio kan ook, maar sluit er dan wel een soundbar op aan zodat iedereen kan genieten van de muziek. Is er regen voorspeld? Dan is het aan te raden grote parasols op te zetten of een partytent aan te schaffen. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat iedereen droog staat.

Mensen willen ook een plek hebben om te kunnen kletsen en eten. dit kan met tafels en stoelen gedaan worden, maar als je veel mensen hebt uitgenodigd zijn statafels vaak een betere optie. Deze kun je zelf aanschaffen, maar online zijn er ook plekken waar je deze kunt huren. Door deze te gebruiken weet je zeker dat er voor iedereen een plek is.