Welke meubels wil jij in de woonkamer?

0
377
woonkamer met meubels

Er zijn ontzettend veel meubels voor de woonkamer verkrijgbaar. Niet alleen een bankstel, salontafel en een televisiekast, maar bijvoorbeeld ook een hoekkast voor je drank, verschillende soorten fauteuils en poefen en computerkasten.

De basis voor je woonkamer

Iedereen begint altijd met een basis voor in de woonkamer. Dit zijn meubels die je minimaal nodig hebt om je prettig en comfortabel te kunnen voelen. hierbij kun je denken aan een bankstel, salontafel, dressoir, eettafel en stoelen voor bij de eettafel. Vaak is dit echter niet alles, want in veel woningen zie je ook een televisiekast, bijzettafels en een buffetkast.

Ga je op zoek naar de meubels voor je woonkamer, begin dan eerst bij de basismeubels. Bedenk je vooraf wat jij mooi vindt, zodat je gericht op zoek kunt gaan. wil je graag 2 losse bankstellen of zijn Woonenzo.nl meer jouw ding? Of ga je toch liever voor maar 1 bankstel in combinatie met een fauteuil?

Zorg dat alles bij elkaar past

Wanneer je op zoek gaat naar de meubels voor in je woonkamer, is het belangrijk dat de verschillende meubels bij elkaar passen. Het liefst koop je dan ook alles uit dezelfde lijn, maar soms is dat niet mogelijk. Kijk wel altijd of je de eetkamerstoelen van dezelfde lijn kunt krijgen als de bank. Gaat dit niet, zorg dan in ieder geval voor dezelfde kleur. Ook bij de kasten en tafels probeer je of deze van dezelfde lijn kunnen komen. Is dat niet het geval, kijk dan naar bijvoorbeeld de handgrepen en zorg dat ze met elkaar overeenkomen.

De woonkamer inrichten

Als je dan alle meubels hebt aangeschaft, is het tijd om de woonkamer in te gaan richten. Bekijk wat de beste positie is voor de banken en/of stoelen ten opzichte van het raam, de binnenkomst en de plek van de televisie. De eettafel wil je zo dicht mogelijk bij de keuken hebben, want op die manier hoef je niet het hele huis door te lopen met hete pannen.

Voor de accessoires kun je het beste een bepaalde kleur gebruiken en deze telkens terug laten komen. Gebruik bijvoorbeeld okergeel in de kussens en het kleed op de bank, in de gordijnen, het tafellaken en de vazen en waxinelichtjes. Op die manier zorg je ervoor dat alles bij elkaar past en het een mooi geheel is.

Ook de verlichting is goed om over na te denken. zorg voor een goede, grote lamp boven de eettafel zodat iedereen elkaar kan zien tijdens het eten. Bij de bank kun je het beste werken met mooie sfeerverlichting. Plaats bijvoorbeeld lampen aan de muur of zet er een paar op de vensterbank. Uiteraard zorg je ook voor veel kaarsjes, want ook deze zorgen voor licht.