Een tuin vol dieren en natuur!

0
168
kippenhok thuis

Wist je dat dieren en prachtige natuur de mens gelukkig maakt? Heb je een tuin en wil je werken aan het geluk in jouw leven? Dan is dit artikel voor jou! Van kippen en konijnen tot een moestuin en insectenhotels, allemaal dragen ze positief bij aan jouw mentale staat. Dus, steek de handen uit de mouwen, stap de tuin in en ga aan de slag!

Kippen in de tuin

Wanneer je een grote achtertuin hebt is het een goed idee om wat kippen te nemen! Niet alleen zijn het enorm gezellige dieren, ook kun je profiteren van de voordelen die de vogels te bieden hebben. Zo kun je dagelijks genieten van heerlijke, verse eieren. Daarnaast eten kippen spinnetjes en slakken. Ze houden dus het ongedierte uit je tuin. Handig, toch? Laat je vogels overdag los door de tuin lopen, maar koop of bouw ook een kippenhok voor in de tuin waarin ze kunnen overnachten. 

Je eigen moestuintje

Je eigen tomaten, komkommers, pompoenen en kruiden oogsten… wie wil dat nu niet? Niet enkel bespaar je op de kosten van deze producten in de supermarkt, maar ook kun je fijn met je handen bezig zijn. Werken in je moestuin kan enorm ontspannend werken. In de wereld zijn er een aantal gebieden waar de mensen het gelukkigst zijn en één van die plekken is in Japan. Mensen zijn hier niet enkel gelukkig, maar worden hier ook ouder dan 100! Het geheim? Al deze mensen zijn dagelijks uren bezig in hun eigen moestuin. Het werkt therapeutisch en je eet onbewerkt voedsel. Begin dus snel aan je eigen moestuintje!

Laat je dieren buiten

Heb je huisdieren? Laat hen dan ook van de tuin genieten! Laat je hond rondjes rennen, laat je kat snuffelen en zet je konijnenhok buiten. Dieren vinden de frisse buitenlucht fijn. Ze zijn immers meer in hun natuurlijke element wanneer ze buiten zijn. Niet alleen zijn zij gelukkig, ook jij bent dit. Het aanzicht van je gelukkige huisdieren zorgt ervoor dat er dopamine vrijkomt in je hersenen, waardoor jij een blij en kalm gevoel krijgt. 

De voordelen van een insectenhotel

Insecten krijgen het steeds moeilijker in het Nederlandse klimaat. Ook zijn veel mensen op zoek naar manieren om hun tuin te ontdoen van insecten. Wil jij een diervriendelijke tuin? Heet dan ook de insecten welkom! Een insectenhotel trekt nuttige insecten zoals vlinders, bijen en lieveheersbeestjes aan. De insecten helpen met het bestrijden van ongedierte als bladluis en helpen bij het bestuiven van je bloemen. Win-win dus!

Natuurlijke elementen in jouw achtertuin zorgen ervoor dat je een stuk gelukkiger wordt. Heet alle dieren dus welkom en spendeer tijd met je handen in de aarde. Je zult al snel merken dat je veel meer tijd in de buitenlucht wil doorbrengen. Aan de slag!