Hoe verzorg je jouw tuin in de herfst?

0
354
Weigela

De herfst is begonnen. Tijd om het binnen gezellig te maken. Maar dat betekent een hoop werk. Gelukkig is het leuk om te tuinieren. Hoe verzorg je jouw tuin in de herfstmaanden? Lees onze tips en je weet precies hoe het moet!

Bomen, struiken en rozen onderhouden

Er zijn een hoop werkzaamheden die je moet doen in de tuin tijdens de herfst. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van bomen en struiken. Bomen, struiken en rozen moeten een diepe en regelmatige watergift hebben om het water zijn weg in de grond te laten vinden en daar te blijven. Zorg ervoor dat de plant in de herfst niet uitdroogt. Dat maakt het gemakkelijker om hem te bewerken wanneer u hem in het voorjaar water geeft. De planten moeten water krijgen tot de bladeren eraf vallen. De wortels zijn dan op hun zwakst en kunnen in een diepe pot worden ingegraven. Zo kunnen de wortels ook niet uitdrogen. Snoei de planten; deze gaan in het najaar in rust.

Mulch

Laten we mulchen niet vergeten. Als de planten na het mulchen buiten blijven staan, moet dat in de herfst gebeuren. Veel van het organisch materiaal is in vuil veranderd, en bladeren kunnen vallen en vlekken op muren veroorzaken, en zien er ook niet goed uit. Zorg ervoor dat de mulch los genoeg is, zodat het onkruid er doorheen kan bewegen. De mulch is nog nat, en ze hebben de neiging samen te klonteren. Trek ze uit elkaar en verspreid de compost of turf over het gazon. Leg de slang neer op het gazon om ervoor te zorgen dat er geen stof van de bladeren achterblijft.

Het regenwater opruimen

Als u in een gebied woont waar we meer regen krijgen, moet u het regenwater voor de tuin opruimen. Het komt in de winter naar buiten en het is beter om het te laten weken dan het op de weg te laten weglopen. Dit zal de tuin helpen door ervoor te zorgen dat de grond warm is. De planten krijgen zo de kans om een gezond wortelstelsel te ontwikkelen.

Potten vullen met potgrond

Als u de zaden in potten plant, moet de pot gevuld zijn met potgrond. De planten mogen niet te dicht op elkaar staan, als je bijvoorbeeld tomatenplanten bij elkaar in de buurt plant, ontwikkelen ze zich misschien niet zo goed. Probeer ze uit te spreiden, hoe u ze ook in de potten plant. Als u een grote tuin hebt, plant de potten dan uit en plaats ze, maar als u een kleine tuin hebt, plant de potten dan uit en plaats ze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in