How to: huiselijke sfeer creëren onder jouw veranda

0
470
veranda

Heb jij een mooie, grote veranda in de tuin staan, of misschien wel een vaste plek op de camping waar je een veranda hebt? Dan wil je natuurlijk dat deze zorgt voor een huiselijke sfeer zodat je er optimaal van kan genieten. Dit kun je op verschillende manieren doen, ongeacht welke stijl er bij jou past. In dit artikel geven wij je een aantal tips voor het creëren van een huiselijke sfeer onder jouw veranda.

Zorg dat de veranda helemaal af is

Niets zo vervelend als een ruimte die niet helemaal af is, dat is bij de veranda niet anders. Zorg er dus allereerst voor dat je veranda helemaal klaar is voordat het seizoen begint waarin je hier van kan gaan genieten. Een goed dak dat helemaal waterdicht is, de zijkanten in de juiste kleur en indien nodig een vloer. Heb je de veranda in de tuin staan dan liggen hier al tuintegels in waarschijnlijk, maar als de veranda op een verhoging staat of bij je stacaravan, kan het mooier zijn als je hier kiest voor passende vloerbedekking. Denk bijvoorbeeld aan houten vlonders of mooie stenen. Heb je jonge kinderen of wil je graag zachte bedekking, dan kun je ook kiezen voor kunstgras van goede kwaliteit of een buitenkleed.

Verlichting is belangrijk

Uiteraard is ook de verlichting erg belangrijk, zeker als je ook in de late uurtjes nog van je veranda wilt genieten. Heb je een mooie, grote eettafel onder de veranda staan, dan passen hier prima grote lampen boven. Echter als je dit niet hebt is het verstandiger te werken met wandlampen. Dit neemt veel minder plek in beslag en daarnaast voorkom je zo dat je tegen de lamp aan loopt. Daarnaast zorgen lichtsnoeren voor de nodige sfeer onder de veranda. Kies bijvoorbeeld voor een lichtsnoer met kleine lampions eraan, of lampjes in verschillende kleuren voor een speels effect.

Comfortabele stoelen en banken

Je hebt natuurlijk niets aan een veranda als er geen plek is om te kunnen zitten en te genieten van het heerlijke weer en de mensen om je heen. Je kan op veel verschillende manieren zorgen voor een huiselijke sfeer onder je veranda, één van die manieren is door middel van een loungebank. Een plek waar je met vrienden kan zitten maar waar je ook heerlijk onderuit kan liggen en kan genieten van een goed boek.

Vind je een bank te groot en ben je bang dat deze teveel plek in beslag neemt? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor stoelen. Het aanbod hierin is echter heel groot, dus waar kies je dan voor? Je zou kunnen gaan voor de klassieke tuinstoelen, maar je zou ook voor relaxstoelen kunnen gaan. Deze worden vaak binnen gebruikt, maar dat kan natuurlijk ook prima onder de veranda. Op die manier kun je ook buiten genieten en comfortabel zitten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in