6 redenen waarom tuinieren goed is voor je gezondheid

0
395
Iochroma cyaneum

Het planten van bloemen en groenten kan zorgen voor prachtige boeketten en heerlijk vers voedsel voor op tafel. Maar wist je dat tuinieren ook heel veel geluk kan brengen? Hier zijn zes redenen waarom beginnen met tuinieren goed is voor je gezondheid.

1 – Je eigen voedsel verbouwen kan je helpen gezonder te eten

Wanneer je een groente-, kruiden- of fruittuin hebt krijg je verse producten zonder behandeling met pesticiden.

2 – Tuinieren vermindert stress

Tuinieren kan de symptomen van depressie en angst helpen verminderen. Dr. Horticulture “Tuinieren geeft je de mogelijkheid om je ergens op te concentreren en je te concentreren op doelen en taken.” Hutchins zei: “Vooral in de huidige zo vele ziekten, sterfgevallen en doodsgesprekken is dit iets voor ons. Hulp is alleen om dingen laten groeien en dingen laten bloeien. ”

3 – Tuinieren is fijn voor het hele gezin

Tuinieren kan een solo-activiteit zijn of een gelegenheid om contact te maken met familie en vrienden. Het is geweldig om het plezier en de stress van tuinieren te delen met je gezin. Tuinieren heeft ook speciale voordelen voor kinderen. Van het verminderen van allergieën tot auto-immuunziekten: het gaat gepaard met veel gezondheidsvoordelen.

4 – Tuinieren kan jouw gevoel van eigenwaarde vergroten

Je denkt misschien dat je niet met groene vingers bent geboren, maar na het cultiveren, zaaien, verzorgen en oogsten van planten, zie je misschien een andere persoon in de spiegel: een persoon die dingen kan laten groeien en er in harmonie mee kan zijn. Het voelt altijd goed om nieuwe taken uit te voeren Wat als je een tuin kunt aanleggen?

5 – Tuinieren is goed voor je hart

Alle graaf-, zaai- en onkruidwerkzaamheden zullen calorieën verbruiken en dit is goed voor je hearth
Robert Hutchins, MD, van UNC Health “De fysieke arbeid van tuinieren is goed voor het lichaam.” Tuinieren is hard werken en het kan een aantal cardiovasculaire voordelen opleveren.

6 – Tuinieren kan vitamine D versterken

Een gezonde dosis vitamine D kan jouw calciumspiegel verhogen, wat goed is voor de botten en immuunsysteem. Blootstelling aan de zon helpt ouderen om voldoende vitamine D binnen te krijgen. Maar… vergeet de zonnebrandcrème niet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in