Beginnen met tuinieren lastig? Echt niet!

0
297

Ben je net begonnen met tuinieren? Maak je geen zorgen over het vinden van een geschikt perceel in je achtertuin. Begin gewoon een containertuin als je een kleine ruimte hebt en ga aan de slag! Bovendien hebben wij nog een aantal handige tips voor je, zodat je met een gerust hart aan de slag kunt.

Tip 1: Zorg voor een vruchtbare grond

Zorg ervoor dat de grond in je tuin goed vruchtbaar is. Daarmee voorkom je onkruid. Plaats de containertuin in de buurt van een raam of achterdeur. Daardoor ben je namelijk geneigd om eerder te gaan tuinieren. Je hebt er immers zicht op. En ook belangrijk: begin eerst klein en ga dan door naar een grotere tuin.

Tip 2: Zorg voor voldoende compost

Zorg ervoor dat je containertuin een goede bodem en afwatering heeft. Dat betekent veel, heel veel compost! Tuinieren zonder compost wordt namelijk geen succes. Gelukkig is composteren heel eenvoudig. Bespaar zoveel mogelijk voedselafval, zoals:

  • Koffiemalen
  • Eierschalen
  • Klokhuizen van appels

Tip 3: Zorg voor een goede afwatering

Het creëren van een goede afwatering is ook zeer belangrijk. Zorg ervoor dat je containertuin gaten in de bodem heeft en plaats vervolgens een laagje stenen op de bodem van de container.

Tip 4: Verdiep je in de planten

Planten kunnen heel verschillend zijn. Sommige gedijen bij schaduw terwijl zon nodig hebben. Weer andere planten vinden gedeeltelijk schaduw en zon prima. Lees daarom altijd de beschrijving van een plant door. Wij hebben een universele oplossing voor je: plaats de containertuin op wielen of een trolley, zodat je het kunt verplaatsen als de door jouw gekozen plek minder zonlicht krijgt dan je oorspronkelijk dacht.

Tip 5: Plant eenvoudige planten en groenten

Sommige planten en groenten staan om bekend dat ze makkelijker te kweken zijn dan andere. Beginners kunnen het beste met eenvoudige planten en groenten aan. Denk bijvoorbeeld aan paprika’s, tomaten, snijbiet, uien, basilicum en struikbonen. Gemakkelijk te onderhouden en te kweken bloemen zijn onder andere zonnebloemen, dahlia’s, clematis, vingerhoedskruid, rozen, petunia’s en susan’s met zwarte ogen.

Tip 6: Kies voor organisch

Kies tenslotte voor organisch. Organische groenten smaken veel beter dan de gangbare rassen. Planten die worden bemest of behandeld met chemicaliën kunnen namelijk zwak worden en vatbaar zijn voor ziekten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in