Welk tuinscherm past het beste in jouw tuin?

0
527
tuinschutting

Als je bezig bent met een nieuwe planning voor je tuin kan het goed zijn dat er ook een nieuwe schutting moet komen. In dat geval zijn er veel verschillende opties mogelijk. Je zou natuurlijk zelf een schutting samen kunnen stellen maar wanneer dat net teveel is voor je, kun je ook kiezen voor tuinschermen.

Verschillende soorten tuinschermen

Een tuinscherm is een mooie en snelle manier om een schutting te plaatsen. Je hoeft hierbij dus niet de schutting zelf op te bouwen maar enkel de losse delen in je tuin te plaatsen. Hierdoor ben je sneller klaar, geeft het een strakker uiterlijk en kun je spelen met het ontwerp. Er zijn namelijk veel verschillende schermen waar je uit kunt kiezen. Wil je een speels uiterlijk, dan zou je ook twee of meer schermen met elkaar kunnen combineren. Denk bijvoorbeeld aan een houten tuinscherm in combinatie met een gaasmat. Wat ook fijn is, is dat je zelf kunt kiezen hoeveel privacy je wilt. Je hebt de keuze uit tuinschermen met een gemiddelde doorkijk, veel doorkijk of helemaal geen doorkijk.

De meeste schermen zijn gemaakt van hout, hierbij kun je denken aan geïmpregneerd grenen of vuren hout, maar ook douglas- of hardhout. Wil je liever geen hout? Dan zijn er ook kunststof tuinschermen te koop. Deze zijn onderhoudsvriendelijk wat een groot voordeel is. Deze schermen zijn overigens niet volledig van kunststof, maar van composiet. Dit is een combinatie van kunststofvezel en houtvezel. Dit zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar zijn ook bestand tegen vocht en gaat erg lang mee. Ook hoef je deze schermen niet te behandelen met een beits of olie, maar hoef je ze alleen af en toe schoon te maken.

Tuinschermen van douglashout

Heb je toch liever een mooi scherm van hout, kies dan voor douglashout. Deze houtsoort staat vooral bekend om de mooie, roze kleur die het laat zien, al wordt deze na verloop van tijd meer zilvergrijs. Dit hoort bij het natuurlijk proces van de houtsoort. Wil je de roze kleur behouden, dan zal je het hout moeten behandelen met HK-Lazuur. Echter is het ook mogelijk douglashout te krijgen in zwart, grijs of wit wanneer je graag een tuinscherm in die kleur wilt. Zo staat zwart hout douglas erg mooi in combinatie met betonnen palen voor een strakke en industriële look, of juist in combinatie met blanke douglas palen voor een mooi kleurencontrast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in