Je huis isoleren met de juiste isolatiematerialen

0
290
huis isoleren

Wanneer je jouw huis gaat isoleren met de juiste isolatiematerialen, kun je aanzienlijk veel geld besparen. Je zult namelijk veel minder geld kwijt zijn aan je energierekening, aangezien warmte binnenshuis blijft tijdens de koude winterdag. Daarnaast zal een koele kamertemperatuur binnenshuis blijven tijdens de warme zomerdag. Wanneer je de juiste materialen bij de juiste toepassing gaat verwerken, is het ook nog mogelijk om subsidie te krijgen. Dit alles moet het wel aantrekkelijk maken om je huis te gaan isoleren.

De verschillende isolatiecategorieën

Rondom je huis kan isolatie voor verschillende doeleindes worden toegepast. De volgende soorten isolatie zijn mogelijk: vloerisolatie; dakisolatie; muurisolatie, en zolderisolatie. Natuurlijk zijn er nog veel meer (sub)categorieën isolatiematerialen. Zo wordt onder de categorie vloerisolatie ook wel eens kruipruimte isolatie genoemd. Dakisolatie is misschien wel de belangrijkste soort isolatie, aangezien hier de meeste winst op de energierekening behaald kan worden. Spouwmuurisolatie is weer een subcategorie welke onder muurisolatie  valt. Spouwmuurisolatie betekent in feite alle isolatie in de spouwmuur. Deze vorm van isoleren is één van de voordeligste en gaat relatief jarenlang mee. Vandaar dat spouwmuurisolatie erg populair is. Daarnaast is gevelisolatie ook een manier van isoleren van je muren.

Wat levert geluidsisolatie je op?

Je zult natuurlijk snel denken wanneer je jouw woning gaat isoleren, je op den duur geld gaat besparen. Natuurlijk dient isoleren niet alleen voor het op de juiste temperatuur houden van je huis, maar ook voor het tegenhouden van geluid. Geluidsoverlast kan namelijk erg vervelend zijn. Verschillende isolatiematerialen hebben een dempende werking op geluid, waardoor geluid in de ene situatie juist binnenshuis blijft en de andere situatie juist buitenshuis. Houd er wel rekening mee dat zachte isolatiematerialen zoals glas- en steenwol een betere isolerende werking hebben op geluid dan harde isolatiematerialen zoals EPS en PIR isolatie.

Verschillende soorten isolatiematerialen

Iedere toepassing vraagt andere isolatiematerialen. Natuurlijk zijn er materialen welke bijvoorbeeld voor zowel dakisolatie als muurisolatie zijn toe te passen. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS, PIR, glaswol, steenwol, XPS en vlas. Wees er allereerst bewust van dat je eerst goed moet weten wat je gaat isoleren, voordat je de bijbehorende materialen gaat bestellen. Iedere toepassing vraagt een andere combinatie aan materialen.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste isolatiematerialen?

Blijf je het lastig vinden om de juiste keuze isolatiematerialen te maken? Sleiderink Bouwmaterialen biedt een ruim assortiment isolatiematerialen aan. Het is mogelijk om één van hun productspecialisten te raadplegen, om te vragen naar advies voor de juiste keuze isolatiematerialen.