Dit is waarom jij thuis een sauna moet hebben

0
299
sauna thuis

Een sauna is prettig voor de ontspanning. Daarnaast is het ook goed voor de ontspanning van het menselijke lichaam. Dit zijn twee kenmerken die vaak worden genoemd bij het verkopen van een sauna, maar waarom is dat zo? Wij vertellen jou graag meer over de sauna. Na het lezen kan je niet meer wachten om een sauna te kopen bij Welvaere. Heerlijk toch?

Verkoudheid en griep

In de herfst en de winter wordt het kouder buiten. We krijgen allemaal te maken met enorme temperatuurverschillen van binnen en buiten. Aan de temperatuur kan je niks doen; dat wordt geregeld door moedernatuur. De griep en verkoudheid kan je gelukkig wel voorkomen. Door regelmatig naar de sauna te gaan, voorkom jij je jaarlijkse verkoudheid of griep. Het afweersysteem in je lichaam wordt getraind bij een bezoekje aan de sauna.

Geniet van je nachtrust

Een bezoekje aan de sauna zorgt voor een betere nachtrust. In de sauna geef je je eventjes helemaal over en kom je tot rust. In de sauna maakt jouw lichaam melatonine aan. Dit is een stofje in jouw lichaam dat wordt aangemaakt als jij je gaat ontspannen. Het stofje zorgt ervoor dat een ontregelde biologische klok weer goed gaat lopen. Een goede biologische klok zorgt voor een goede nachtrust.

Bloeddruk

Een sauna is uitermate gezond voor jouw bloeddruk. De sauna is een warme omgeving. In een warme omgeving worden de bloedvaten verruimd. Door de warmte wordt het bloed in je lichaam dunner. De bloeddruk zal gaan dalen. Als je de sauna verlaat, kom je in een koelere ruimte terecht. Het lichaam koel af en bloedvaten vernauwen. De bloeddruk neemt dus weer toe. Heb jij last van een te hoge bloeddruk? Dan kan je nog steeds gebruik maken van de sauna. Wel is het advies om genoeg tijd door te brengen in de gang van de sauna, zodat de verschillen niet te groot zullen worden.

Verhoog de weerstand

Wanneer je met enige regelmaat een sauna binnenstapt, verhoog je je weerstand. Het lichaam stimuleert de bloedsomloom. Daarnaast worden de grote verschillen in temperatuur gestabiliseerd. Jouw lichaam maakt onder andere meer afweerstoffen aan. Door middel van de afweerstoffen ben je minder gevoelig voor bepaalde ziektes of bacteriën. Je weerstand wordt dus verhoogd door een sauna in jouw tuin.