Tips om te tuinieren in de wintermaanden

0
283

Als je een tuin of een park in de buurt hebt, kun je die gebruiken als uitvalsbasis voor je activiteiten. Als je een grote tuin hebt, kun je die gebruiken om groenten te verbouwen, of bomen en bloemen te planten, of zelfs kruiden te kweken om in te koken. Bij deze een aantal tips om te tuinieren in de herfstmaanden!

Buiten én binnen tuinieren in de herfst

Als je geïnteresseerd bent in het kweken van groenten, kun je ervoor kiezen om ze binnen of buiten te kweken. Je kweekt ze misschien liever buiten, maar als je niet zeker weet welke grondsoort je nodig hebt, wil je ze misschien eerst binnen kweken. Binnen tuinieren is tegenwoordig erg populair omdat je zo het hele jaar door planten en groenten kunt kweken, ongeacht het weer. Als je ervoor kiest om ze binnen te kweken, kun je ze in potten zetten en in huis halen, waar ze in de winter lekker warm kunnen blijven.

Zaden kweken doe je zo

Wie interesse heeft in tuinieren, wil graag zaden kopen en je eigen planten kweken. Je vindt zaden in veel winkels, en je kunt ze ook online kopen. Als je nieuw bent in het tuinieren, wil je misschien wat boeken over dit onderwerp kopen, zodat je kunt leren hoe je je eigen groenten en fruit kunt kweken. En besef goed dat tuinieren in de winter ook mogelijk is! Hoe? Dat lees je zometeen.

Tip: Koop een kas

Het is ook een optie om een kas te kopen, waarmee je meer dan één plant tegelijk kunt kweken. Dit is een geweldig idee, want dan kun je het hele jaar door groenten kweken, ongeacht het weer. Als je een kas hebt, kun je ook fruit kweken, zoals appels en peren, en bloemen, zoals tulpen en narcissen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in