Alles wat je moet weten over de grond in jouw tuin

0
319

De grond is het hoofdbestanddeel van elke tuin. Het is het medium waarin je je planten laat groeien. Grond bestaat uit veel verschillende dingen. Het belangrijkste onderdeel is het organische materiaal. Dit omvat dood plantenmateriaal, dierlijk afval en rottend plantaardig materiaal. Organisch materiaal helpt om water en voedingsstoffen vast te houden. Het helpt ook bij de groei van nuttige micro-organismen. Als je niet bekend bent met de term organische stof, dan is dat gewoon het materiaal dat heeft geleefd en geademd. De organische stof in de bodem is de basis voor gezonde planten. Het is wat de bodem rijk en gezond maakt.

Wat is organisch materiaal?

Organisch materiaal is afkomstig van de afbraak van dood plantenmateriaal en dierlijk afval. Als deze materialen afbreken, geven ze voedingsstoffen en water af aan de bodem. Ze bieden ook een plek voor andere organismen om te leven. Veel van deze organismen helpen bij het afbreken van andere materialen. Enkele van deze organismen zijn schimmels, bacteriën, regenwormen en insecten.

Moleculen

Deze organismen breken organisch materiaal af tot eenvoudigere moleculen. Deze moleculen kunnen dan door planten worden gebruikt om hun eigen weefsels op te bouwen. Dit proces wordt ademhaling genoemd. Planten zijn in staat om de door deze organismen gecreëerde moleculen als voedsel te gebruiken. Het resultaat is een sterkere plant met meer voedingsstoffen.

Waarom is een gezonde bodem in de tuin belangrijk?

Als je wilt dat je tuin gezond is, moet je een gezonde bodem hebben. De beste manier om dit te bereiken is door organisch materiaal aan je grond toe te voegen. Je moet mest, compost of mulch gebruiken om de grond te verbeteren. Mest is een uitstekende bron van stikstof. Compost wordt gemaakt van plantaardig materiaal en kan van bijna alles gemaakt worden. Mulch is gewoon los materiaal zoals houtsnippers of bladeren. Al deze materialen helpen de bodem te verbeteren en je tuin gezonder te maken.

Materiaal toevoegen aan de grond

Om deze materialen te gebruiken moet je ze aan de grond toevoegen. Eén manier om dit te doen is door het materiaal direct op de grond te leggen. Een andere manier is om het op te graven en over de grond te verspreiden. Als je mest gebruikt, moet je het over de bovenkant van de grond verspreiden. Als je compost strooit, moet je het rond de basis van de planten verspreiden. Als je mulch gebruikt, moet je het over een dunne laag grond verspreiden. Het is belangrijk om te onthouden dat als je te veel materiaal tegelijk gebruikt, de grond verdicht kan raken. Als dat gebeurt, kan dat verhinderen dat de wortels voldoende lucht en water krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in