De tuin als tweede woonkamer

0
158
hangstoel in de tuin

Wil jij graag je tuin meer bij de woonkamer betrekken, zodat het niet alleen lijkt alsof er meer ruimte is, maar je ook op koude dagen kunt genieten van je tuin? Er zijn een aantal manieren waarop je dit kunt realiseren, en het ligt er natuurlijk maar net aan wat jij mooi vindt. In dit artikel vertellen wij je hoe je de tuin als tweede woonkamer kunt gebruiken.

Zorg voor een veranda of overkapping

Eigenlijk meteen de belangrijkste stap voor iedereen die de tuin wil betrekken bij de woonkamer. Een veranda of overkapping zorgt ervoor dat je de tuin direct betrokken wordt bij de woonkamer. Tegenwoordig kun je dit zo open of dicht maken als je zelf wilt. Heel mooi is het, om er glazen schuifpuien bij te laten plaatsen. Op die manier kun je elke dag van het jaar genieten van je tuin, zonder dat je meteen de kou voelt. En wil je de tuin in of wordt het te warm? Dan schuif je hem gewoon open.

Kunstgras in de tuin

Als je dan een veranda hebt kun je hier een stenen vloer in leggen, gebruikmaken van houten vlonders of balken. Maar wat je ook zou kunnen doen is kunstgras laten leggen! Niet alleen zorgt dit ervoor dat je altijd het gevoel hebt dat je buiten bent, maar het staat ook nog eens heel mooi. Dit zou je eventueel door kunnen laten lopen de tuin in, waardoor het een mooi geheel is. Zeker wanneer je kinderen hebt, is dit een fijne oplossing, want als ze dan druk aan het spelen zijn op de grond, of ze vallen een keer, dan hebben ze niet direct hun knieën open liggen.

Zorg voor voldoende planten

Wanneer je de tuin echt als tweede woonkamer wil gebruiken, doe je er goed aan ervoor te zorgen dat er voldoende planten in de tuin en in de woonkamer staan. Maak bij voorkeur gebruik van deze kleurfamilies of juist een aantal dezelfde bloemsoorten. Dit zorgt voor een geheel en laat zien dat de twee ruimtes bij elkaar horen. Gebruik je plantenbakken in de tuin? Kijk dan of je deze ook in de veranda en de woonkamer kunt gebruiken. Het belangrijkste bij plantenbakken is dat ze dezelfde kleur hebben. Is de één rechthoekig en de ander meer rond, dan is dat geen probleem.

De afwerking

Natuurlijk wil je ook voldoende verlichting hebben onder de overkapping, en dit doe je het liefst met een lamp die hetzelfde is als de lampen in je woonkamer. Is dit niet mogelijk? Probeer dan in ieder geval met het juiste materiaal en/of de juiste kleur te werken. Heb je in de woonkamer lampen met rotan of andere natuurlijke kleuren, pas dit dan onder de overkapping ook toe.