Een tuin waarin je volledig kunt ontspannen

0
282
jacuzzi tuin

We hebben allemaal een plek nodig om te kunnen ontspannen. Niet alleen na een lange dag werk, maar ook wanneer de kinderen de hele week ziek thuis zijn geweest, na een vakantieperiode of een erg stressvol weekend met verjaardagen en feestjes. De één vindt zijn ontspanning onder de douche, en ander gaat sporten en weer een ander wil juist rust en stilte. In dit artikel laten wij je zien hoe jij je tuin om kunt toveren tot een plek waar je volledig kunt ontspannen.

Deel de tuin op

Als je ervoor wilt zorgen dat jouw tuin een plek van rust en ontspanning is, dan doe je er goed aan deze in te delen in “vakken”. Zo zorg je er namelijk voor dat alles een eigen plek heeft. Dit zorgt niet alleen voor rust en overzicht, maar ook voor ontspanning. Denk er maar eens over na; een tuin waar overal speelgoed ligt, rommel naast het schuurtje en een paar oude stoelen, daar kun je niet volledig ontspannen. Je ziet namelijk overal wel iets wat opgeruimd of aangepakt moet worden.

Heb je speeltoestellen in de tuin? Zorg er dan voor dat deze op één plek staan, bij voorkeur achterin de tuin. Heb je een schuurtje in de tuin, dan doe je er goed aan deze bij de speeltoestellen in de buurt te hebben. Zo kan al het speelgoed makkelijk in de schuur opgeborgen worden, waardoor het niet blijft rondslingeren.

Volledige ontspanning

Wil je echt volledig kunnen ontspannen, dan is een jacuzzi in de tuin laten plaatsen een uitstekend idee. Jacuzzi’s zijn er in verschillende afmetingen, dus de kans is groot dat er ook eentje in jouw tuin past. Dit kan gewoon in de openlucht, maar als je ook graag een plek wil hebben om te kunnen zitten is een overkapping ook een optie. Je kunt de jacuzzi online bekijken en aanschaffen, en deze kan onder de overkapping geplaatst worden. Zorg er wel voor dat er voldoende ruimte vrij is naast het bad, zodat je daar een paar relaxte stoelen of een fijne bank neer kunt zetten.

Sfeervolle verlichting en mooie kleuren

Als laatste is de verlichting in de tuin minstens zo belangrijk. Je wilt geen felle lampen tijdens je relaxmoment in de jacuzzi, dus zorg voor dimbare spotjes onder de overkapping. Wil je liever mooie hanglampen? Zorg er dan voor dat je lampen met zacht licht gebruikt, deze zijn vaak stress verlagend.

Ook kleuren in je tuin zijn belangrijk, dus doe je er goed aan mooie planten te plaatsen of kleurrijke bloemen. Kies deze zo uit, dat je eigenlijk elk jaar kleur in je tuin hebt om van te genieten. Als ze daarnaast ook nog eens heerlijk ruiken is het helemaal goed. En houd je van de geur van lavendel? Plaats deze dan bij de jacuzzi in de buurt.