Leuke ideeën voor je tuin in 2022

0
325
moderne tuin

Dat de tuin steeds belangrijker begint te worden, dat weten de meesten inmiddels wel. Waar de tuin vroeger gewoon een plek was om in de zomer te kunnen zitten, is het tegenwoordig meer het verlengde van de woonkamer. We brengen met zijn allen dan ook veel meer tijd door in de tuin, en niet alleen in de zomermaanden. Thuiswerken, lunchen met de kinderen of bezig zijn in de moestuin; we doen het allemaal steeds vaker. Wil jij je tuin graag wat leuker inrichten? In dit artikel laten wij de leukste ideeën voor dit jaar zien.

Ga voor rustige kleuren in je tuin

Wil je helemaal met de trend van dit jaar meegaan, dan doe je er goed aan alle drukke en schreeuwende kleuren uit je tuin te halen. Tuinmeubels koop je het liefst in een mooie groene of groenbruine tint, maar mochten dat niet jouw kleuren zijn dan kun je ook prima kiezen voor bruine, beige of grijze meubels. Combineer dit met rotan accessoires en andere natuurlijke materialen. Wil je graag kleur toevoegen, kies dan voor sierkussens met patchwork en een groot, kleurrijk of Perzisch vloerkleed. Ook macramé is erg populair, dus mocht je een overkapping hebben dan zou je hier ook nog plantenhangers van macramé neer kunnen hangen, of een mooi wandkleed.

Zorg voor een geheel

De tuin wordt steeds meer gezien als een verlengde van de woonkamer. Wil je dit echt met elkaar verbinden, dan zou je dit kunnen doen door geen drempels te gebruiken naar buiten toe, of de tegels in de woonkamer door te laten lopen naar buiten. Een andere mooie manier om te zorgen voor een verbinding, is door middel van een overkapping of veranda. Dit zorgt er niet alleen voor dat je woonkamer verbonden is met je tuin, maar ook dat je op de mindere dagen alsnog buiten kunt genieten. Plaats een heerlijke loungeset, schaf een buitenkachel of vuurkorf aan en hang wat gezellige verlichting op. Voeg vervolgens nog wat kleurrijke kussens en warmte plaids toe, en je kunt elke dag genieten van je tuin.

Bijzondere planten in je tuin

Er zijn een aantal eenjarige- en vaste planten die elk jaar weer populair zijn, net als veel verschillende bloemen. Denk hierbij aan fuchsia’s, hortensia’s, rozen, dahlia’s en verschillende perkbloemen. Dit jaar zien we vooral dat speciale planten populair zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van bijzondere groenten in je moestuin en mooie tuinorchideeën?

Duurzaamheid in de tuin

We zijn tegenwoordig ook steeds vaker bezig met de duurzaamheid van producten, en dit zien we ook terug in de tuin. Tuinmeubels worden dan ook steeds vaker gemaakt van hout dat een keurmerk voor duurzaam bosbeheer heeft, of van hergebruikt hout. Daarnaast zijn meubels met een vrij lange levensduur altijd een goed idee. Geen plastic kuipstoelen die maar een paar jaar meegaan dus, maar liever meubels met een aluminium onderstel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in