Genieten in je eigen tuin

0
364
moderne tuin

Nu het lekkere weer steeds meer tevoorschijn komt, willen we ook massaal gaan genieten van het buiten zijn. Dit kan natuurlijk op een terrasje ergens in de zon, maar dit is vaak erg druk. Heb je een eigen tuin, dan is dit ook zeker een goede plek om te kunnen genieten. Bijkomend voordeel is dat je niet voor ieder drankje dat je pakt, hoeft te betalen, en dat je niet op een overvol terras zit.

Zorg voor sfeer in je tuin

Echt genieten doe je natuurlijk in een tuin die voldoende sfeer heeft. Het is dan ook een goed idee een middag naar het tuincentrum te gaan, en flink wat nieuwe planten aan te schaffen. Zorg voor mooie bloemen met heerlijke geuren die de hele zomer lang bloeien, zodat je er optimaal van kunt genieten. Ook de verlichting in je tuin is belangrijk, want dit zorgt ervoor dat je op de zwoele zomeravonden net wat langer kunt blijven zitten. Zorg er hierbij voor dat het tuinpad voldoende verlicht is, maar ook de plek waar jullie zitten.

Zoek je nog wat mooie decoratie aan de schutting, of een muur in de tuin? Overweeg dan eens een tuinposter. Deze posters zijn geschikt voor buiten en kunnen dus wel tegen een beter regen en wind, en kunnen net voor dat laatste beetje sfeer zorgen. Zoek een poster uit die past bij de sfeer van je tuin, of de stijl waarin je tuin ingericht is.

Het juiste meubilair

Ook het meubilair is belangrijk, want je wilt wel comfortabel kunnen zitten in je eigen tuin. Heb je een ruime tuin, dan zou je kunnen kiezen voor een mooie loungeset van hout of rotan. Deze zijn vaak voorzien van heerlijke dikke kussens waar je lekker in weg kunt zakken. Heb je liever een mooie grote tafel waar je ook met het hele gezin aan kunt eten, kies er dan één uit waarbij je hoog genoeg zit. Ook hierbij is het comfort belangrijk, dus zoek stoelen uit waar je lang op kunt zitten. Ook hierbij zijn stoelen met kussens vaak het fijnste.

Naast een loungeset of een grote tafel kun je ook nog kiezen voor ligbedden zodat je optimaal van de zon kunt genieten, of een mooie tweepersoons set voor achterin de tuin. Misschien heb je wel een pergola of een rozenboog waar je graag zo’n setje onder zou willen hebben, dat staat niet alleen mooi maar ook erg romantisch!

Kinderspeelgoed in de tuin

Heb je kinderen? Dan is het een goed idee na te denken over speelgoed in de tuin. Uiteraard is dit afhankelijk van de leeftijd, maar je zou bijvoorbeeld een zandbak of watertafel kunnen overwegen voor jonge kinderen. Ook een schommel doet het vaak goed in de tuin. Heb je daarnaast een stuk gras, dan heb je ook direct plek voor een kinderzwembad in de zomer. Ideaal!