Maak van jouw tuin de ultieme ontspanningsplek

0
302
buitenkeuken

Tijd vrij maken voor ontspanning is ontzettend  belangrijk voor een goede gezondheid. Voor je het weet zit je gevangen in de drukte van de dag en ben je in een constante stand van paraatheid. Heb jij het geluk van het hebben van een eigen tuin? Dan is jouw favoriete ontspanningsplek binnen handbereik. Hoewel het hebben van een beetje stress niet als iets heel ergs gezien wordt. Kan het door te weinig ontspanning wel leiden tot ergere gezondheidsklachten zoals een burn-out, oververmoeidheid of een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Het is daarom belangrijk om voor jezelf een manier te vinden waarop jij kunt ontspannen. Creëer van je eigen tuin de ultieme ontspanningsplek.

Waarom iedereen een buitensauna moet aanschaffen

Wist je dat de warmte van een sauna zorgt dat het geluk stofje endorfine aangemaakt wordt? Het aanschaffen van een buiten sauna zorgt dan ook voor ultiem genieten in jouw eigen tuin. Wanneer je vaker de sauna in duikt, geef jij jouw immuunsysteem een boost. Ook zorgt de warmte van de sauna voor een verhoogd aantal witte bloedcellen, dit zorgt voor een betere doorbloeding. Een buitensauna is dus niet alleen ontzettend ontspannend, maar ook nog eens goed voor jouw gezondheid.

Een hangmat om ultiem te kunnen relaxen

Hangmatten zijn ontzettend populair. Dit stukje stof is dan ook de perfecte manier om ultiem te genieten in jouw tuin. Doordat de stof van de hangmat zich naar jouw lichaam vormt zal je snel ontspannen. Door het op en neer bewegen van de hangmat wordt je nog sneller ontspannen. Je kunt een heerlijk muziekje luisteren in de hangmat, een boek lezen of gewoon liggen en luisteren naar de geluiden van de natuur om je heen. Wanneer jij op zoek bent naar manieren om te ontspannen in jouw tuin, dan is de hangmat een goede start!

Heb jij groene vingers? Ga voor een moestuin!

Niet iedereen vindt het ontspannend om niks te doen, sommige mensen kunnen nu eenmaal niet zo lang stil zitten en zijn liever lekker bezig. Vind jij het niet zo’n problemen om je handen uit de mouwen te steken? Dan kun je ervoor kiezen om een eigen moestuin te beginnen. Je kunt op deze manier je hoofd even helemaal leegmaken wanneer je aan het spitten, zaaien of aan het oogsten bent. De resultaten van jouw inspanningen spreken natuurlijk voor zich wanneer je de groentes kunt oogsten en opeten. Een aantal gemakkelijke groenten om mee te beginnen zijn courgettes, komkommers of cherrytomaatjes.

Maak een buitenkeuken

Hoe lekker is het om zodra de eerste zonnestralen schijnen lekker buiten te kunnen zijn? Met een buitenkeuken verplaats je jouw leven nog een stukje meer naar buiten. Heerlijk genieten van het zonnetje en ondertussen een lekkere maaltijd bereiden. Ook een fijne BBQ met vrienden kan ontzettend ontspannend zijn. Even je gedachten verzetten en gezellig samenzijn met vrienden of familie. Een ander voordeel van een buitenkeuken is dat je tijdens de warme zomermaanden jouw huis koeler kunt houden doordat de warme dampen van het koken niet in de woning blijven hangen. Na het eten kun je lekker ontspannen op een heerlijke loungeset of in de waanzinnige buiten sauna. Een ontspannend einde van de dag!

Welke elementen heeft jouw tuin nodig voor de ultieme ontspanning

Ultiem genieten in jouw tuin kun je doen door een aantal elementen toe te voegen aan jouw tuin die zorgen voor ontspanning.

        Zorg dat er voldoende groen in de tuin te vinden is. Dit kan je doen door bomen, planten of bloemen te poten. Een grijze betonnen tuin is eerder deprimerend dan ontspannend.

        Creëer een fijne plek waar je kunt relaxen en zorg voor een goede eettafel waar je met vrienden en familie samen kunt zijn.

        Probeer uitzicht te creëren. Wanneer je een grote tuin hebt op een hoger gelegen stuk grond is dit gemakkelijk. Maar ook bij een kleinere tuin kun je de illusie van uitzicht creëren. Maak delen van jouw tuin vrij zodat je van je af kunt kijken.

        Maak jouw tuin ook aantrekkelijk voor vogels, vlinders en andere dieren. Niets zo rustgevend als het kijken naar een vogel die zaadjes aan het pikken is of een vlinder die door de tuin fladdert.

Ultiem genieten in jouw tuin kan op ontzettend veel verschillende manieren! Kijk wat het beste bij jouw past en neem de tijd om af en toe op de rem te trappen en te kiezen voor ontspanning. Op deze manier bouw je een betere weerstand op en ben jij weer klaar voor een nieuwe drukke dag.