Natuur in de stadstuin

0
420
stadstuin

Ben jij gezegend met een huis midden in de stad, mét een compacte stadstuin? Dat is genieten geblazen. Heerlijk om een klein stukje tuin voor jezelf te hebben in plaats van in het park te moeten plaatsnemen. WIl je nu wat meer groen in de tuin en weet je niet hoe je dit moet aanpakken in een stadstuintje? Lees dan verder en ontdek de verschillende tips.

De afscheiding met de buren

De stadstuin wordt vaak omgeven door de tuinen van andere buren. Dit wordt meestal gescheiden van elkaar door een muur of schutting. Is dit aan vervanging toe of staat er nog niets? Ga dan voor een mooie haag. Dit zorgt direct voor meer groen in de tuin en geeft een minder opgesloten gevoel als je buiten aan de tuintafel zit. Je kunt eventueel een hekwerk plaatsen en daar de haag doorheen laten groeien. Zo heb je meer stevigheid.

Is de scheiding met de buren slechts een kale muur of schutting? Ga dan op zoek naar mooie klimplanten. Deze zijn perfect om goed omhoog te groeien en de onnatuurlijke zijkanten van je tuin te verbloemen.

Verticaal tuinieren

Met klimop hebben we direct een goede tip gegeven hoe je meer groen in een kleine tuin kunt krijgen. Ga verticaal tuinieren. Dit kan ook met planten namelijk. Er zijn diverse kant-en-klare verticale plantenbakken die je ergens tegenaan kunt plaatsen. Hierbij is het belangrijk dat je kiest voor planten die het goed doen in een bloembak en dus niet te veel willen wortelen. Ook leuk is om kruiden toe te voegen in de zomer. Heerlijk om je eigen verse munt te kunnen plukken in de tuin voor een theetje op zijn tijd.

Een knus terras

Zit je lekker op je terras met nieuwe tuinmeubelen van Kees Smit, kunnen de buren meekijken vanuit hun eerste verdieping. Daarom wil je in een stadstuin vaak wat meer privacy creëren. Een mooie keuze is om dan te gaan voor een houten pergola. Deze is gedeeltelijk open, van een natuurlijk product en neemt de inkijk weg op het terras. Ook deze kun je weer laten begroeien met een mooie klimplant zoals Blauwe regen of Clematis.

Tegel eruit, groen erin

Heb je een stadstuin die helemaal betegeld is? Dat is eigenlijk nergens voor nodig, je loopt toch niet op iedere centimeter van de tuin. Flip daarom wat tegels eruit voor meer groen. Zo kun je een mooie strook gras aanleggen of gaan voor een border waarin je planten kunt plaatsen. Zo zijn er allerlei kleine aanpassingen die samen jouw stadstuin natuurlijker maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in