Welke boom is net zo kleurrijk als jij?

0
524
amber bomen

Als je graag het hele jaar door van je tuin wilt genieten, kies dan voor bomen die met de seizoenen mee kleuren. Veel bomen verliezen in de herfst al hun bladeren waardoor er alleen een saaie stam overblijft. De amberboom is echter een boom waar je steeds weer nieuwe kleuren in zult zien. In de zomer is deze boom een verzameling van frisse groene kleuren en in de herfst zie je de mooiste opvallende tinten in de bladeren terug. Deze boom zal je nooit vervelen en hij is in vele soorten en maten verkrijgbaar.

De amberboom is net zo veelzijdig als jij

Mensen zijn er in vele soorten en maten en met heel verschillende persoonlijkheden. De amberboom is hierin niet anders. Deze boom komt in vele verschijningsvormen en het is daarom goed om even te kijken wat het beste in jouw tuin past. Heb je niet heel veel ruimte? Kies dan voor een kleine Zuil Amberboom. Deze kun je in diverse afmetingen kopen en als je hem op tijd snoeit, zal hij ook deze hoogte houden. Wil je juist een echte blikvanger in je tuin hebben, kies dan voor een amberboom met een hoge stam. Deze boom kan tot wel vijf meter uitgroeien.

De Liquidambar is ook als leiboom te gebruiken

Een mooie manier om wat hoogteverschillen in je tuin aan te brengen, is door leibomen aan te brengen. Je kunt de amberboom kopen en als leiboom gebruiken. In dat geval is de boom al voorzien van stokken waardoor de boom een scherm zal gaan vormen. Het is vervolgens aan jou om te bepalen hoeveel van deze bomen je op een rij wilt zetten. Welke soort boom je ook kiest, je hoeft niet bang te zijn dat de amberboom saai zal worden. Deze boom staat bekend om zijn krachtige kleurenspel in de herfst en dat is dan ook de reden dat we deze boom in vele tuinen zien opduiken.

Is deze boom geschikt voor jouw tuin?

De amberboom is een boom die goed tegen de winter kan. De gewone amberboom (ofwel de Liquidambar Styraciflua) is goed bestand tegen de winter. Doorgaans kan de amberboom heel goed tegen ziektes en plagen en ook de wind zal deze boom niet klein krijgen. Bevestig hem wel altijd met boompalen zodat de boom de eerste jaren de kans krijgt om zich goed te wortelen. Je kunt de boom doorgaans het hele jaar planten maar let op wanneer er vorst in aantocht is. Dan kun je beter even wachten totdat de vorst weer voorbij is

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in