Tips om een luxe veranda eenvoudig te monteren 

0
372
luxe veranda

Haal nog meer uit je tuin, door te kiezen voor een veranda. Kijk bijvoorbeeld eens naar de veranda’s van Tuinmaximaal. Het geeft je een goed beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt. Kies je voor een veranda met een afgesloten zijkant en een balustrade aan de voorzijde, of moet de veranda zo open mogelijk zijn? Naast een veranda komen ook tuinkamers goed tot hun recht in veel tuinen. Het voordelen van een tuinkamer ten opzichte van een veranda is het feit, dat de tuinkamer vaak afgesloten is of kan worden. Dit betekent dat je ook bij regen en een harde wind van je tuin kunt genieten. Heb jij het gebruik van een tuinkamer of veranda al eens overwogen? 

Zelf aan de slag met een veranda in de tuin 

Je kunt kiezen voor het zelf bouwen van een veranda. Enige ervaring met het uitwerken van houten constructies is in dit geval een vereiste. Bij de bouw van een veranda wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van hout. Enkel het dak van de veranda wordt bekleed met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan bitumen, wat het hout beschermt tegen hemelwater. Start bij de bouw van een veranda altijd met het uitwerken van een bouwtekening. Voorbeelden van bouwtekeningen kun je online opzoeken. 

Tip: zorg dat je over het juiste gereedschap beschikt! Het maakt dat het eindresultaat mooier zal worden. 

Laat een veranda plaatsen door een hovenier 

Naast de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met een veranda, kun je de veranda ook online bestellen en vervolgens laten plaatsen door een hovenier. In sommige gevallen kun je de veranda door de verkopende partij laten monteren. Het voordeel van het laten plaatsen van een veranda is dat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Zeker wanneer je weinig tot geen ervaring hebt met de bouw van houten constructies, is het prettig om hierbij geholpen te worden door een ervaren vakman.    

Kleed de veranda gezellig aan 

Op het moment dat de veranda in de tuin geplaatst is, kun je deze verder aankleden. Zo is het erg leuk om een slinger met lampen aan de voorzijde of zijkanten van de veranda op te hangen. Bijzonder sfeervol op zomeravonden! Ook het gebruik van een vuurtafel kan erg leuk zijn op een veranda. Het maakt dat het tot laat op de avond warm is, wanneer je buiten blijft zitten. Tot slot mogen vrolijke bloempotten niet ontbreken. Je kunt ze gebruiken om bijvoorbeeld kruiden te planten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in