Tips voor tuinaanleg

0
391
koi vijver

Tips voor de aanleg van je tuin

Ben je druk bezig met de tuinaanleg? Als je jouw droomtuin wilt aanleggen, heb je een brede keuze uit diverse elementen die je aan de tuin kunt toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een overkapping tuin. Welke elementen je in de tuin aanlegt, bepalen de sfeer die er gecreëerd wordt. Wij hebben enkele tips voor de aanleg van je tuin op een rijtje gezet, zodat je precies weet wat er niet mag ontbreken in je tuin.

Denk eens na over een overkapping

Denk eens na over een overkapping met schuur in je tuin. Je kunt jouw hobby natuurlijk binnen uitvoeren, maar ook deels buiten als het slecht weer is. Je staat zo heerlijk droog onder de overkapping. Ook kun je er leuke planten aan hangen om nog meer sfeer te creëren. Een overkapping is dan ook de ideale toevoeging aan je tuin.

Kies voor een vijver

Ook een vijver mag zeker niet in je tuin ontbreken. Mocht je kleine kinderen hebben, dan is dit echter niet zo handig. Richt je vijver goed in en zorg ervoor dat deze de juiste oppervlakte-diepte verhouding heeft. Ook een goed filter is van groot belang. Via deze wijze hoef je zo min mogelijk onderhoud aan de vijver te plegen. Kies je voor een vijver met veel vissen, dan is een groot vijverfilter van belang om het water helder te houden.

Zorg voor de juiste verlichting

Ook de juiste verlichting mag niet ontbreken in je tuin. Je kunt kiezen voor functionele verlichting of sfeerverlichting. Bij functionele verlichting kun je denken aan staande lampen die een groot oppervlakte van het looppad uitlichten als je ‘s avonds naar je woning loopt. Sfeerverlichting licht bepaalde elementen in de tuin uit, zoals een fontein, een standbeeld, traptrede of een boom. Hierbij kun je bijvoorbeeld aan spotjes denken. Kies altijd voor LED verlichting. Deze verlichting is in verschillende kleuren en toepassingen verkrijgbaar en verbruikt weinig energie.

Kies sterke tuinmeubelen

Ga voor sterke tuinmeubelen in de tuin. Niet alleen moet jouw meubilair in weer en wind blijven staan, het moet tevens van goede kwaliteit zijn en niet snel beschadigen. Eet je graag met een gezelschap buiten? Kies dan voor een grote stevige tafel en robuuste eetstoelen. Door hier zachte kussens op te plaatsen, kun je vrij aangenaam zitten. Je kunt kiezen voor diverse materialen tuinmeubelen, waaronder metaal, hout en kunststof. Kijk eens rond op internet en kies jouw favoriete materiaal uit.

Ga aan de slag met onze tips en vergeet deze elementen niet bij het aanleggen van jouw droomtuin!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in