Dit zijn de 7 meest vreemde planten op aarde

0
411

Wist je dat onze planeet meer dan 298000 plantensoorten herbergt. Deze enorme diversiteit brengt de natuur en het leven op Aarde in evenwicht. Sommige planten maken aantrekkelijke positief geurende bloesems, sommige genereren vruchten die rijk zijn aan voedingsstoffen, sommige hebben medicinale eigenschappen en sommige hebben een absoluut vreemde verschijning. Hieronder volgen een aantal zeer vreemde en unieke planten.

1 – De Witte banebes

Actaea pachypoda of baneberry is een kleine ronde soort plant inheems in de Noord-Amerikaanse bossen. Het wordt ook wel poppenoog genoemd vanwege zijn uniek vormgegeven vruchten. Deze plant is 60 centimeter hoog en heeft ook maar een paar blaadjes. Zijn rode dikke stengels zien er bovendien zeer aantrekkelijk uit. De vruchten van witte baneberry zijn schadelijk. Bovendien zijn de De bloesems van witte baneberry erg klein met een grootte van slechts 6 mm.

2 – De Honkbal plant

Deze plant is ook wel bekend onder de naam euphorbia obesa en komt uit Zuid-Afrika. Heel opvallend: het heeft dezelfde vorm als een honkbal. Het is een onvertakte plant van ongeveer 20 centimeter hoog. De speciale delen van de honkbalplant worden beschermd door het nationale natuurbehoud omdat ze echt zeldzaam zijn in de wereld. Mannelijke en ook vrouwelijke bloemen van euphorbia obesa groeien op verschillende planten. Honkbal planten zijn vrij schadelijk en kunnen zorgen voor huidproblemen.

3 – De Hydnellum peckii

De Hydnellum peckii is een uniek soort fungis die aan zijn oppervlak bloed of sapachtige vloeistof produceert. Deze plant is bovendien bekend als ‘bloedende tandzwam’. Het is het scharlaken pigment dat bloedachtige kleuren op de vloeistof van deze plant teweegbrengt. Deze vreemde plant komt vooral voor in Noord-Amerika en ook in Europa. Hij is eetbaar, maar de bloedachtige vloeistof smaakt zeer bitter. Geen aanrader! Bovendien ruikt de Hydnellum peckii ook niet erg lekker. De tint van de vloeistoffen op Hydnellum peckii kan verschillen, van oranje tot roze.

4 – De Welwitschia Mirabilis

De Welwitschia Mirabilis is een bijzondere plant die pas in de woestijn van Namibië gevonden wordt. De geschatte levensduur van deze vreemd uitziende plant ligt tussen de 500 en ook 1500 jaar. Ze kan overleven in heel wat barre weersomstandigheden. Een van de meest fascinerende aspecten van Welwitschia is dat de plant alleen maar twee afgevallen bladeren heeft die met de tijd voortdurend uitdijen. Deze vreemde variëteit heeft bovendien verschillende mannelijke en vrouwelijke planten.

5 – De Lithop

De Lithop kan omschreven worden als levend gesteente, een plant die precies op stenen of stenen lijkt. In feite veroorzaakt zijn unieke vorm door het samengaan van 2 afzonderlijke bladeren aan de buitenzijden van de plant. De bladeren van de lithoplant groeien in de echt regenachtige tijd.Deze uiterst ongewone plantensoort komt vooral in Zuid-Afrika voor.

Dikke steenachtige bladeren

De dikke steenachtige afgevallen bladeren zijn belangrijke opvallende delen van lithops In tegenstelling tot andere planten zijn de afgevallen bladeren van lithop in bruinachtig of grijs Lithops kun je ontdekken in talloze kleuren zoals wit, grijs, roze en paars. En wist je dat deze plant meer dan 50 jaar kan blijven elven?

6 – De Mimosa Pudica

De Mimosa pudica staat ook wel bekend als “gevoelige plant” of “schuchtere plant” en komt uit Zuid-Amerika. Toch kan men mimosa pudica overal ter wereld zien, vooral op schaduwrijke plaatsen. De meest aantrekkelijke functie van mimosa pudica is niets anders dan zijn reactie op aanraking. Zijn bladeren vouwen zich onmiddellijk op bij aanraking. De primitieve zenuwen in deze plant zorgen voor een evenwichtige circulatie van het water onder de afgevallen bladeren, waardoor dit delicate karakter ontstaat.

7 – De Corpse Flower

De Corpse Flower wordt ook wel de reuzenaronskelk genoemd. Het is de grootste vertakte grote stengel probleembloeiende plant ter wereld. De resten bloesem is inheems in Sumatra. Tijdens de bloei wordt de plant 8,2 voet hoog. De plant verspreidt bovendien de geur van dode dieren…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in