Tuinkussens bepalen de kleur in je tuin

0
325
kleurrijke tuinkussens

Je hebt het waarschijnlijk al vaker gehoord; kleur in de tuin is erg belangrijk. Net als in een woonkamer, slaapkamer of keuken werk je ook in de tuin met verschillende kleuren. Natuurlijk heb je de verschillende planten in de tuin staan, maar dat is niet wat we bedoelen. Hierbij gaat het echt om de kleur van je tuinkussens, de meubels die je gebruikt, de kleur van de bloempotten en accessoires en ga zo maar verder. Hoe zorg je voor een tuin dat aanvoelt als één geheel? Dat lees je in dit artikel.

De juiste kleur bepalen

Alles begint met het bepalen van de kleur die je wilt gaan gebruiken in de tuin. Hierbij kijk je naar wat jij mooi vindt, maar ook naar wat er bij de rest van je woning past. Heb jij in je woonkamer allemaal donkere meubels staan, dan kun je in de tuin het beste ook donkere meubels gaan gebruiken. Echter past niet elke kleur even mooi bij donker meubilair. Door hier goed over na te denken voorkom je dat het zo meteen niet goed bij elkaar past, want dat is zonde.

Kijk ook goed naar wat voor meubilair je graag in je tuin wilt hebben. Gaat het echt om een mooie, grote loungebank in combinatie met een tafel en wat stoelen, of alleen een grote eettafel met losse stoelen erbij? Bij deze laatste zou je er ook voor kunnen kiezen stoelen in verschillende kleuren aan te schaffen. Zo heb je direct al een accessoire-kleur voor je tuin bepaalt.

De aankleding van je meubels

De aankleding van je meubels is erg belangrijk, want deze zorgen ervoor dat je comfortabel kunt zitten in je tuin. Naast dat de tuinkussens in de juiste kleur moeten zijn voor het mooiste effect, moeten ze uiteraard ook lekker zitten. Voor een bank doe je er vaak goed aan te zorgen voor dikke, comfortabele kussens waar je iets in wegzakt, terwijl je bij eettafelstoelen juist graag rechtop wilt zitten.

Heb je stoelen waar niet standaard een kussen bij zit, zoals kuipstoelen? Kijk dan goed naar de afmetingen van de stoelen om te zien of de kussens die jij aan wilt schaffen hier wel in passen. Op het moment dat een kussen te klein of juist te groot is, verliest het zijn comfort. Dit kan uiteindelijk zorgen voor de nodige rugklachten, en dat is uiteraard het laatste dat je wilt.

De tuin aankleden

Nadat je de juiste kussens hebt aangeschaft is het tijd om de tuin verder aan te kleden. Op een grote bank is het vaak mooi als er wat sierkussens op geplaatst worden, en bij een eettafel is een kleed vaak gewenst. Niet alleen is het op deze manier makkelijker schoon te maken, je voorkomt ook dat er eten of drinken in het hout trekt wat er vervolgens niet meer uit te krijgen is. wil je de kleur van je kussens doortrekken naar de rest van de tuin, dan kun je dat het beste doen met mooie bloempotten in dezelfde kleur, of accessoires die aan de schutting opgehangen kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in