Zó creëer je een schitterende achtertuin

0
316
kornoelje

Ziet je woning er niet meer zo mooi uit? Zo ja, dan is het misschien tijd voor een opknapbeurt. Neem ook meteen de tuin mee. Alleen al een andere indeling van de tuin kan jouw woning doen lijken op een sensationeel kunststuk. De ideeën in dit artikel helpen je op weg naar een nieuwe achtertuin, dus lees snel verder.

Verdiep je in planten en landschapsaanleg

Zorg dat je, voordat je met je werk begint, het onderscheid weet tussen planten – eenjarigen en vaste planten, sterktezones, bollen en zaden. Houd bij de voorbereiding van landschapsaanleg steeds het seizoen in gedachten. Dit is belangrijke info voor het succes van elke tuin- of landschapsaanleg.

Kies voor perken met een zachte stijl

Als je je achtertuin wilt veranderen, probeer dan je bloemen- en rotsperken opnieuw te bedekken met een zachte, gebogen stijl. Gebogen perken zien er moderner uit dan hun tegenhangers met scherpe randen. Het hebben van fris geknipte randen zal een enorme invloed hebben op de manier waarop je gazon eruit ziet.

Kies voor graniet om op te koken

Overweeg het gebruik van graniet voor oppervlakken op buitenkookplaatsen. Ondanks het feit dat marmer en ander materiaal goedkoper is, kun je er met graniet hete dingen op zetten zonder het te beschadigen. Het hoeft ook niet zo veel onderhouden te worden.

Plaats unieke planten en bloemen en geniet

Een tuin ontwerpen die er in alle seizoenen mooi uitziet is de kunst. Maar als dat lukt geniet hele jaar door van je harde werk geniet. Kies bepaalde planten die in verschillende seizoenen bloeien, afhankelijk van je plaats en het bijbehorende weer. Kies bomen met uniek gebladerte of zelfs groenblijvers om je tuin het hele jaar door op te fleuren.

Tip: time je aankopen

Time je aankopen om geld te besparen. Koop timmerhout in de winter, en koop groen later in het seizoen. De nieuwste planten die beschikbaar zijn, zijn vaak vrij duur tot ze al een tijdje meegaan.

Overleg eventueel met een tuinarchitect

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, hoef je geen ontwerper of tuinarchitect in te huren om je gewenste projecten uit te voeren. Professionele tuinarchitectuur kan een ton geld kosten. Je kunt echter wel met een tuinarchitect overleggen om advies te krijgen over hoe je je project het beste kunt aanpakken.

Kijk en vergelijk

Gebruik online bronnen om de beste prijzen en de ruimste keuze te krijgen. Er zijn veel websites die kwaliteitsartikelen voor landschapsarchitectuur aanbieden tegen geweldige prijzen. Het is altijd een goed idee om recensies te lezen die door andere klanten geschreven zijn. Dit levert je waardevolle informatie op, zoals of men goede producten kreeg en of ze goed beschermd waren. Daardoor krijg je een goede algehele indruk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in