Kunstmest in de tuin: wel of niet gebruiken?

0
230
planten groeien

Een punt van overweging tijdens het tuinieren is of je al dan niet kunstmest in uw tuin wilt gebruiken. Kunstmest wordt gemaakt door stikstof, fosfor en kalium in één chemische stof te combineren. Sommige mensen geven de voorkeur aan kunstmest omdat het minder duur is. Kunstmest is echter niet voor alle soorten planten nodig. Je hebt bijvoorbeeld geen kunstmest nodig als u groenten of bloemen in uw tuin plant.

Hoe voeg je kunstmest toe aan de tuin?

Wanneer je besluit kunstmest te gebruiken, moet je een kunstmeststrooier kopen, een apparaat dat je in de hand kunt houden en waarmee je kunstmest in de grond kunt strooien. Om kunstmest toe te dienen, moet je de kunstmest met water mengen en op de grond sproeien. De hoeveelheid kunstmest die je nodig hebt, hangt af van de grootte van jouw tuin. Als je een grote tuin hebt, heb je meer kunstmest nodig dan wanneer je een kleine tuin hebt.

Tip: geef regelmatig water

Nadat je je zaden hebt geplant, moet je je tuin regelmatig water geven. Als je in een droog gebied woont, zul je vaker water moeten geven dan iemand die in een vochtig gebied woont. Water geven is belangrijk voor zowel jonge als volwassen planten. Jonge planten moeten vaak water krijgen om de groei te stimuleren. Volwassen planten moeten minder vaak water krijgen om te voorkomen dat hun wortels uitdrogen.
Het mulchen van jouw tuin helpt om vocht vast te houden en onkruid te beperken. Mulch is gewoon materiaal dat de grond bedekt. Er zijn veel verschillende soorten mulch. Sommige mulchsoorten zijn stro, dennennaalden en bladeren. Wanneer je jouw tuin mulcht, bescherm je de grond tegen regen, wind en dieren.

Het nut van bodembedekkers

Naast mulch kun je ook bodembedekkers planten om je tuin te helpen beschermen tegen erosie. Bodembedekkers zijn eenjarigen, vaste planten en bollen. Eenjarigen zijn kortlevende planten die maar één keer groeien en bloeien. Vaste planten zijn planten met een lange levensduur die jaren meegaan. Bollen zijn overblijvende planten die onder de grond groeien en bloeien aan het eind van het groeiseizoen.

Waarom planten uitdunnen?

Als je klaar bent om je tuin te oogsten, moet je je planten uitdunnen. Door uitdunnen kun je alleen de sterkste en gezondste planten plukken. Uitdunnen voorkomt ook overbevolking. Overbevolking kan ervoor zorgen dat ziekten en plagen zich verspreiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in