Waarom je zoveel mogelijk planten in jouw tuin moet plaatsen

0
281

Planten zijn een van de mooiste en interessantste dingen om in je tuin te laten groeien. Ze zijn ook zeer nuttig voor vele doeleinden, waaronder het versieren van het huis, het leveren van voedsel voor dieren en mensen, en het geven van schoonheid aan het landschap. Er zijn veel verschillende soorten bloemen, maar ze hebben bijna allemaal de zon nodig. Waarom is dat zo?

Zonlicht als energiebron voor planten

Zonlicht is de belangrijkste energiebron voor planten. Planten absorberen het zonlicht en gebruiken het om water om te zetten in zuurstof en suiker, dat vervolgens als voedsel wordt gebruikt. Dit proces heet fotosynthese. Er is ongeveer 8 uur direct zonlicht nodig om 1 kilo water om te zetten in suiker. Daarnaast hebben planten ’s nachts een beetje licht nodig. Dit komt omdat ze niet fotosynthetisch zijn. Ze zetten de energie van de zon niet om in suiker, dus hebben ze een beetje licht nodig om hun biologische processen uit te voeren.

Het planten van zaadjes

Als je een bloem plant, plant je eigenlijk zaadjes. Elk zaadje bevat het genetisch materiaal dat uiteindelijk een complete plant zal maken. De zaden zijn meestal bedekt met een harde buitenlaag die de testa, of romp, wordt genoemd. De testa beschermt de zaden tegen roofdieren en voorkomt dat ze worden weggespoeld door regen of andere waterbronnen.

Ontkiemen tot een plant

De testa bevat ook enkele voedingsstoffen die het zaad kunnen helpen ontkiemen en uitgroeien tot een plant. Als je een zaadje plant, moet je niet vergeten dat het voldoende water moet hebben om te ontkiemen. Als de grond te droog is, kan het zaad niet genoeg water krijgen en kan het niet ontkiemen. Je moet de grond dus water geven voordat je de zaden plant.

Waarom moet je de grond altijd vochtig houden?

Als de grond te nat is, kunnen de zaden gaan rotten en sterven. Het is dus belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet nat. Nadat de zaden zijn ontkiemd, moeten ze worden blootgesteld aan zonlicht.

Wanneer kun je het beste bloemen planten?

De beste tijd om bloemen te planten is bij zonnig en warm weer. De reden is dat de planten voldoende zonlicht nodig hebben om water om te zetten in zuurstof en suikers, en ze hebben ook ’s nachts een beetje licht nodig. In de winter, als het koud en donker weer is, moeten planten hun energie sparen, dus gaan ze slapen. Tijdens de winter moet je bollen planten, want die slaan hun energie op in de wortels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in