Waarom zijn fruitbomen in de tuin geweldig?

0
258

Fruitbomen zijn een essentieel onderdeel van elke tuin. Ze zorgen voor schoonheid en belangstelling, leveren voedsel en zijn prachtige geschenken. Ze hebben echter ook een aantal gezondheidsvoordelen voor mensen en dieren. Dit artikel beschrijft enkele van de gezondheidsvoordelen die fruitbomen bieden.

Waarom zijn fruitbomen in de tuin geweldig?

Allereerst zijn fruitbomen een geweldige bron van vitamine A en C. Deze vitamines zijn belangrijk omdat ze infecties helpen voorkomen, waaronder verkoudheid en griep. Vitamine A helpt je ogen gezond te houden en is vooral belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Vitamine C helpt scheurbuik voorkomen, een ziekte die wordt veroorzaakt door een gebrek aan vitamine C. Het helpt ook om tandbederf te voorkomen.

Reden 2: Ze zijn een goede bron van antioxidanten

Ten tweede zijn fruitbomen een goede bron van antioxidanten. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen, die kanker en andere ziekten kunnen veroorzaken. Vrije radicalen zijn moleculen die één of meer ongepaarde elektronen bevatten. Deze moleculen kunnen DNA en celmembranen beschadigen, wat kanker veroorzaakt. Fruitbomen, vooral citrusbomen, hebben veel antioxidanten. Sinaasappels bijvoorbeeld hebben veel antioxidanten, en ze zijn zeer voedzaam.

Reden 3: Ze zijn goed voor jouw gezondheid

Ten derde kunnen fruitbomen helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Dat komt omdat de vezels in fruitbomen je een vol gevoel geven, waardoor je minder behoefte hebt om grote hoeveelheden voedsel te eten. Vezels helpen ook de hoeveelheid vet in je dieet te verminderen, en dat helpt het cholesterol te verlagen.

Reden 4: Ze laten jouw kinderen wennen aan fruit

Ten vierde zijn fruitbomen een goede manier om je kinderen te laten wennen aan het eten van fruit. De meeste kinderen houden namelijk niet van de smaak van fruit, dus is het belangrijk om ze te leren het lekker te vinden. Ook worden veel vruchten in tuinen gekweekt, zodat kinderen ze kunnen zien groeien. Dit zal hen helpen te leren over planten en hoe ze groeien.

Reden 5: Ze brengen je in beweging

Tenslotte zijn fruitbomen een goede vorm van lichaamsbeweging. Als je ze in je tuin plant, krijg je het extra voordeel dat je een mooie tuin hebt. Je krijgt ook beweging van het wieden en snoeien van de bomen. Als je meer wilt weten over tuinieren, dan zijn er veel boeken en artikelen die de gezondheidsvoordelen van fruitbomen bespreken.

Een geweldige fruitboom: de appelboom

Er zijn veel verschillende soorten appelbomen die overal ter wereld gekweekt worden. Sommige zijn heel groot, sommige zijn klein en sommige zijn dwergbomen. Appelbomen bestaan al eeuwen en zijn een van de meest voorkomende fruitbomen die tegenwoordig gekweekt worden. De eerste appels werden waarschijnlijk in China gekweekt, maar pas toen de Romeinen ze naar Groot-Brittannië brachten werden ze populair.

Welke soorten appels bestaan er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten appels, waaronder rode, groene, gele, witte, roze, gouden en bruine. Sommige variëteiten groeien in het wild, terwijl andere in de loop der jaren zijn gekweekt. Appels worden meestal per gewicht verkocht, met als zwaarste variëteit de Bramley. Ze worden ook verkocht naar grootte, waarbij de kleinste de Cox’s Orange Pippin is. Er zijn ook enkele variëteiten die naar hun uiterlijk worden verkocht, zoals de Golden Delicious, die een heldergele kleur heeft.

Wanneer smaken appels het lekkerste?

Appels zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar zijn over het algemeen het lekkerst in de zomermaanden. Om het beste fruit te krijgen moet je je appelboom op een zonnige plek planten. Het is belangrijk om de juiste plek te kiezen, want de bomen worden maar ongeveer 8 voet hoog. Woon je in een koud klimaat, dan moet je je boom planten op een plek waar hij veel zon krijgt. Je kunt ook speciale appelbomen kopen die kleinere appels produceren, zodat je ze vers van de boom kunt eten.

Hoe laat je een appelboom groeien?

Als je een appelboom wilt laten groeien, moet je de grond voorbereiden voordat je hem plant. Dit zal ervoor zorgen dat het een goede drainage heeft en dat de grond rijk is aan voedingsstoffen. Je kunt een gat uitgraven en de boom daarin plaatsen, of je kunt een speciale boomcontainer kopen. Als je de grond hebt voorbereid, moet je hem vullen met compost en mest. Geef de boom goed water en houd de grond vochtig tot de wortels beginnen te groeien. Zodra dit gebeurd is, kun je beginnen met het planten van de boom.

Wanneer kun je een appelboom het beste planten?

Je kunt je appelboom in het voorjaar of in het najaar planten. Als je de boom in het voorjaar plant, moet je een mengsel van veenmos en compost gebruiken. Als je de boom later in het seizoen plant, kun je grond gebruiken die rijk is aan compost. Zorg ervoor dat de kluit niet te groot is, want hij zal de grond in moeten groeien. Als je de boom water geeft, zorg er dan voor dat je de boom geen water geeft als hij nat is. Wacht in plaats daarvan tot het droog is voordat je water geeft.

Wanneer smaken appels het lekkerste?

Zodra de boom begint te groeien, kun je gaan genieten van het eten van de vruchten. De beste tijd om je appels te plukken is in de herfst. Appels worden het best gegeten als ze volledig rijp zijn, dus als je ze aan de boom laat zitten, zullen ze gaan rotten. Je kunt de appels ook van de boom plukken, maar dan verlies je een deel van het sap. Als je de appels wilt bewaren, kun je ze in de koelkast leggen. Zo gaan ze langer mee. Heerlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in