Hoe richt jij je tuin in?

0
245
tuin inrichten

Er zijn veel verschillende manieren om je tuin in te richten. De één houdt van een stenen tuin met veel loopruimte, een paar planten in de borders maar verder weinig groen. De ander wil juist zoveel mogelijk groen, inclusief graszoden, en genoeg ruimte voor de verschillende wilde dieren. Hoe jij je tuin ook inricht, er is altijd plek voor wat planten. En ook als je geen groene vingers hebt kun je hier van genieten!

Verschillende kleurrijke planten

Wanneer je van veel kleurrijke planten in je tuin houdt, zijn er ontelbaar veel mogelijkheden. je kunt de planten kiezen op kleur en grootte, maar ook rekening houden met de verschillende seizoenen zodat je elk seizoen kunt genieten van de kleuren en geuren die bloemen en planten je geven.

Maak een mooie border aan de zijkant van de tuin waar je alles kan planten, of ga voor grote plantenbakken waar genoeg in kan. Wil je de tuin verdelen tussen een stuk gras en een terras? Je kan er dan voor kiezen een scheiding te maken met een pergola, waar je een klimplant tegenaan plaatst. Een ander idee is het, om een half muurtje te bouwen en hier verschillende planten in te zetten.

Met rotsen werken in de tuin

Een ander leuk idee voor in de tuin, is om te werken met rotsen. Ook dit kun je gewoon in de border doen , maar je kunt ook je hele tuin erbij betrekken. Kies voor planten die perfect passen in een rotstuin, zoals sedum. Hier zijn verschillende soorten van, en deze zien eruit als vetplanten. Het zijn vaste planten die winterhard zijn en altijd mooi blijven. Ideaal dus, om de kale plekken mee op te vullen tussen de rotsen.

Een stenentuin met planten

Ga je toch liever voor een tuin die voornamelijk betegeld is? ook dan heb je nog plek voor planten. Een border past hier echter niet goed bij, dus kun je beter gaan voor verschillende plantenbakken. Kies voor bakken in dezelfde kleur om te zorgen voor een geheel. Wil je het toch wat speelser, kies dan voor verschillende vormen en afmetingen en plaatst een aantal bakken bij elkaar. om te zorgen voor de nodige kleur in de tuin kies je het beste voor planten die in het seizoen mooie bloemen geven. wil je niet elk jaar nieuwe planten moeten kopen, dan kies je het beste voor vaste planten. Let er wel op of deze winterhard zijn, of dat ze in de winter naar binnen moeten. In dat laatste geval zou je ze in de schuur kunnen plaatsen.