Wat te doen als jouw tuin in de volle zon ligt?

0
360
gras met bloemen bij een boom

Misschien heb je een tuin die veel zon vangt. Dat is mooi, maar je moet jouw planten wel goed in de gaten houden. Niet elke plantensoort kan namelijk goed tegen zon. Bij deze een aantal handige tips!

Kies voor plantensoorten die zon kunnen verdragen

Als uw tuin in de volle zon ligt, zult u soorten moeten kiezen die de volle zon nodig hebben. Voor een tuin in de schaduw kiest u rassen die enige schaduw kunnen verdragen. Kies geen variëteiten die snel bladeren verliezen of variëteiten die te veel moeten worden gesnoeid, gewied of geschoffeld. Dit kan stress veroorzaken bij uw planten en zelfs leiden tot massaal bladverlies, vooral in tijden van droogte.

Kies voor een goed grondmengsel

Door een goed grondmengsel te kiezen, kunnen uw planten de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben. Om je grondmedium rijk te maken, gebruik je een compost en laat je het een paar weken tot ontbinding komen. Het lijkt misschien alsof uw grond erg donker en korrelig is, maar dat is niet meer zo wanneer u hem eenmaal hebt ververst en compost hebt toegevoegd. Een goed bodemmedium kan aan uw tuin worden toegevoegd als uw grond niet veel organisch materiaal bevat en u planten wilt kweken die niet veel water of voedingsstoffen nodig hebben. Uw tuin zal zeker opbloeien als je er eenmaal compost aan hebt toegevoegd, of er nu veel of weinig zon op valt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in