Zo zorg je ervoor dat kinderen zich niet vervelen!

0
401
kinderen spelen in het bos

Kinderen kunnen bijna altijd wel wat verzinnen om te doen, maar op het moment dat dit niet zo is en ze zich gaan vervelen, is het aan jou de taak om dit op te lossen. Een telefoon, tablet of televisie is natuurlijk erg makkelijk om aan te zetten en te zorgen dat ze even stil zijn, maar je wilt niet dat ze de hele dag achter een scherm zitten.

Zorg voor voldoende uitdaging

Speelgoed is leuk, maar nog leuker is het wanneer het speelgoed zorgt voor de nodige uitdaging. Denk hierbij aan Duplo, Lego en K’nex, maar ook puzzels, bouwpakketten en knutselopdrachten. Doordat deze dingen uitdagend zijn stimuleer je de fantasie en leren kennen daarnaast oplossingsgericht te denken en te werken. Een bijkomend voordeel is dat zo’n project niet binnen 10 minuten klaar is, maar dat kinderen het vaak wel af willen maken. Op die manier zijn ze zo de hele middag bezig.

Laat kinderen buiten spelen

Buiten spelen kent vele voordelen. Je kinderen zijn bezig, bewegen veel, zijn in de gezonde buitenlucht en kunnen met anderen spelen. Maar ook wanneer ze graag alleen spelen is dat natuurlijk helemaal prima, op die manier wordt hun fantasie gestimuleerd en leren ze nieuwe dingen. Wil je je kinderen wel in het oog blijven houden, dan is het een goed idee een plek in de tuin voor hen te maken. Dit kan al heel eenvoudig met een stukje gras, een schommel of een trampoline. Vooral trampolines zijn erg goed voor kinderen. Ze blijven in beweging, worden motorisch en lichamelijk uitgedaagd en zijn lekker buiten bezig.

Ga het bos in

Op een mooie, droge dag is het ook een goed idee de kinderen mee te nemen naar het bos of een groot park bij jou in de buurt. Je ziet veel dingen in het bos, en misschien kun je er zelfs wel een speurtocht van maken. Zijn je kinderen gek op voetballen? Neem dan zeker de bal mee en zoek een mooie open plek op om de bal over te schieten met elkaar.

Uiteraard kun je in plaats van naar het bos ook naar de kinderboerderij gaan. Even naar de dieren kijken en daarna heerlijk spelen in de speeltuin. Dit is voor de wat jongere kinderen vaak erg leuk, al hebben de grote kinderen het vaak in de speeltuin ook nog wel naar hun zin.

Spelletjesmiddag met de kinderen

Zit het weer niet mee? organiseer dan een spelletjesmiddag met de kinderen. Er zijn veel gezelschapsspellen te vinden en je hebt er waarschijnlijk zelf ook een aantal in huis liggen. Ook kun je ervoor kiezen een quiz te doen, deze zijn online wel te vinden, of doe samen een challenge! Challenges zijn erg populair en de kans is groot dat jouw kind er ook weleens eentje gezien heeft op bijvoorbeeld YouTube. Laat de kinderen geblinddoekt eten of voorwerpen aanraken en raden wat het is, doe een voedseltest of speel ‘doen, durf of de waarheid’ samen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in