Welk effect heeft het opknappen van de tuin op je woningwaarde?

0
630
opknappen tuin

Veel mensen dromen van een grote tuin bij hun woning. Het biedt hen de ruimte om te genieten van het mooie weer, samen met het gezin te dineren in de zomermaanden, enzovoorts. Toch is een mooie tuin niet vanzelfsprekend! Veel woningen worden verkocht met een overwoekerde tuin, of een tuin welke volledig bestraat is. In beide gevallen is er voldoende ruimte voor verbetering! Welk effect heeft het verbeteren van een dergelijke tuin op de waarde van je woning? Is het slim om de tuin kort voor het oversluiten van een hypotheek of bijvoorbeeld de verkoop van de woning flink op te knappen? In dit artikel lees je hier meer over.

Fraai ontworpen tuin heeft positief effect op woningwaarde

Een fraai ontworpen tuin heeft een positief effect op de woningwaarde. Denk bijvoorbeeld aan een tuin met een strak gazon, enkele borders met planten, wellicht een kleine moestuin, enzovoorts. Vanzelfsprekend mogen een terras en een plek om te eten niet ontbreken in de tuin. Voorkom dat de tuin te rommelig wordt, bij het gebruik van uiteenlopende stijlen. Een hovenier kan hulp bieden bij het ontwerp van de nieuwe tuin. Daarbij valt op internet veel inspiratie te vinden voor het inrichten hiervan.

Extra luxe toevoegen aan de tuin

Nog groter is het effect van de tuin op de woningwaarde, wanneer je hier extra luxe aan toevoegt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een jacuzzi of een klein zwembad in de tuin. Kies hierbij altijd voor een vast model, in plaats van een opblaasbare variant. Niet alleen gaat een vast model langer mee. Ook hoeft bijvoorbeeld het water minder vaak ververst te worden in veel gevallen. Naast een jacuzzi en zwembad kunnen ook een overkapping, veranda en bijvoorbeeld tuinhuis een positief effect hebben op de waarde van je woning.

Hogere woningwaarde bij hypotheek oversluiten

Onder meer bij een hypotheek oversluiten kan het interessant zijn om de tuin te vernieuwen, om zo de waarde van je woning te verhogen. Bij een hypotheek oversluiten zal gekeken worden naar de huidige woningwaarde, om op basis daarvan te bepalen in welke risicoklasse je valt. Des te meer je woning waard is, des te lager is de risicoklasse. Dit heeft een positief effect op de rente die een hypotheekverstrekker je zal bieden. Bekijk hier de mogelijkheden, wanneer je een hypotheek oversluiten overweegt. Een onafhankelijk adviseur kan met je meedenken over de financiële voordelen die een investering in de tuin mogelijk oplevert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in