Welke tuintrends domineren 2022?

0
193

Met alles wat er op dit moment in de wereld gaande is, is het goed om te ontspannen. Zo voegen steeds meer mensen groen toe aan hun leven. Letterlijk omdat ze besloten te gaan tuinieren. Ondertussen experimenteren doorgewinterde tuiniers met steeds meer tuinieractiviteiten. Dus tuinieren zal in 2022 veel plezier aan je leven toevoegen. Welke trends domineren op dit moment de markt?

Meer interesse in tuinieren

Er is een groeiende belangstelling voor tuinieren. Steeds meer mensen vinden manieren om hun eigen voedsel te verbouwen. Ook houden mensen ervan om met tuinen om te gaan. Overweeg bijvoorbeeld om van een schaduwrijk hoekje een weelderig gebied met veel planten te maken.

Mensen zijn bereid te leren tuinieren

In 2022 komen er ook steeds meer makkelijk te kweken bloemen en kleurrijke boeketten bij. Mensen zijn bereid om steeds meer te leren over de basis van tuinieren. Hoe ga je om met de bodem, welke meststoffen moet je gebruiken en hoe kom je van ongedierte af? Ook neemt de populariteit van duurzaam tuinieren toe. Er is een groeiende belangstelling voor milieuvriendelijk tuinieren. Hier zijn enkele tips als u hetzelfde wilt doen:

  • Zoveel mogelijk water besparen: Gebruik planten in je tuin die weinig water nodig hebben. Zet ze op een plek waar de grond altijd licht vochtig is.
  • Ontwerp een regentuin of vang regenwater op in emmers en gebruik het.
  • Maak je eigen compost: Zelf compost maken is goed voor de tuin, het milieu en je portemonnee. Leer online of via boeken hoe je composteert en hoe je de beste balans in je tuin creëert.

Oefen met biologisch tuinieren. Zo ga je veilig om met onkruid, mest en ongedierte.
Gebruik inheemse planten.
Bomen planten is een goed idee. Bomen zien er niet alleen mooi uit, ze nemen ook kooldioxide op en geven zuurstof af. Bomen zijn een essentieel onderdeel van de natuur en ons leven. Ze bieden dieren bescherming, voedsel en onderdak. Probeer bomen zo strategisch mogelijk in uw tuin te planten, zodat hun schaduw uw huis verkoelt.

Zo ontspan je in 2022 in de tuin

De tuin is een plek waar bijna iedereen kan ontspannen. Ook een kleine achtertuin of balkon kun je omtoveren tot iets moois. Het zou leuk zijn om volgend jaar in de tuin te ontspannen. Met deze tips gaat het je zeker lukken:

  • Kies planten die weinig onderhoud vergen.
  • Gebruik op warme dagen een schaduwzeil, parasol of schaduw voor verkoeling.
  • Voeg watergeluiden toe met een kleine fontein op tafel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in