Welke tuintrends mag je in 2023 echt niet missen?

0
312

Tuinen bestaan er in allerlei soorten en maten. En dat is maar goed ook, want zo is er voor elk wat wils. Wat voor soort tuinen bestaan er zoal? Speciaal voor dit artikel zetten we ze even op een rijtje. En als klap op de vuurpijl vertellen we je graag nog over een aantal trends

Terrassen

Een terras is een type tuin waar je groenten, kruiden en bloemen kweekt. Je kunt er ook wat sierplanten planten zoals varens, bamboe, orchideeën en nog veel meer Deze tuinen zijn meestal te vinden in de huizen. De grootte van het terras is erg belangrijk. Het moet minstens 30 vierkante meter zijn om een paar planten te kunnen laten groeien. Je moet in gedachten houden dat de grootte van het terras afhangt van de grootte van je huis. Hoe groter het terras is, hoe meer planten je kunt laten groeien.

Balkons

Balkons zijn kleine tuinen op de bovenste verdiepingen van gebouwen. Deze tuinen zijn meestal klein omdat de beschikbare ruimte beperkt is. De balkontuin is perfect voor het kweken van bloemen, kruiden en groenten. De balkontuin kan in alle seizoenen gebruikt worden. Daarbij hangt de grootte van de balkontuin af van de grootte van het balkon. Je moet immers wel genoeg ruimte hebben voor jouw bloemen, groenten en kruiden.

Daktuinen

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een daktuin. Dit is een tuin die boven op het dak wordt aangelegd. Deze tuinen zijn ideaal voor het kweken van bloemen, groenten en fruit. De daktuin kan alleen in het zomerseizoen gebruikt worden. De grootte van de daktuin hangt af van de grootte van je dak.

Muurtuinen

Een muurtuin is een type tuin dat rond de muren van het huis wordt aangelegd. Dit type tuin wordt vooral gebruikt voor het kweken van groenten, kruiden en bloemen. Bovendien staat het erg mooi en is het geschikt voor alle seizoenen. De grootte van deze tuin hangt af van de grootte van de muur, wat geen verrassing is.

Container tuinen

Containertuinen werken het beste in v kleine ruimtes. De tuin wordt gemaakt van containers. De containers kunnen van plastic, metaal, glas, keramiek, hout en nog veel meer.

Container huistuinen

Een containerhuistuin is een tuin die bestaat uit verschillende containers. De tuin is ideaal voor het kweken van groenten, kruiden, fruit, bloemen en nog veel meer.

Dieze tuintrends mag je echt niet missen

De tuin is een fantastische plek. Bij mooi weer breng je er waarschijnlijk veel tijd door, en wie zit je bij regenachtig weer lekker onder de overkapping. Inmiddels weet je dat er verschillende tuinen bestaan. Maar welke trends gaan we echt tegenkomen volgend jaar? Laten we daar nog even naar kijken.

Trend 1: Verhoogde bedden

In steeds meer tuinen kom je verhoogde bedden tegen. Het staat hartstikke mooi en is een echte trend. Een verhoogd bed is een tuin die boven het maaiveld is aangelegd. De verhoogde bedden worden gebruikt voor het kweken van groenten, kruiden en bloemen, Door hun omvang zijn ze daar ook uiterst geschikt voor.

Trend 2: Hangmanden

Hangmanden zijn een andere trend omdat ze ideaal zijn voor het kweken van bloemen. De manden kunnen overal in huis geplaatst worden. En ze zien er nog hartstikke mooi uit ook! Maar hoe groot het is en of het perfect past hangt af van de ruimte waarin je het plaatst

Inmiddels ben je aardig op de hoogte van de verschillende soorten tuinen die er anno 2022 bestaan. Wij kijken uit naar de tuintrends van 2023, jij ook?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in