Meubels van het perfecte materiaal kiezen: zo doe je dat!

0
332
hangstoel in de tuin

Wil je graag een mooie tuin? Dat kan heel simpel: door meubels van verschillende materialen toe te voegen ziet jouw terras of patio er binnen mum van tijd fantastisch uit. Maar waar moet je op letten als je meubels in de tuin plaatst? En welke materialen zijn geschikt? Bij deze een aantal handige tips!

Tip 1: Hou rekening met het materiaal van de meubels

Laten we bij het begin beginnen. Kijk eerst goed naar het materiaal van het meubilair voordat je een aankoop doet. De kwaliteit en de uitstraling verschilt per materiaalsoort. Het is maar net welke uitstraling je jouw tuin wil geven. Zo creëer je met meubels van hout een stoere look, maar als je ze wit schildert ziet het er juist heel lieflijk uit.

Tip 2: Kies voor materiaal van hoge kwaliteit

Wat betreft materialen voor jouw terras of patio heb je onder andere keuze tussen natuurlijk hout, rotan en riet, staal, ijzer, aluminium, kunststof en PVC. Kortom: genoeg te kiezen! Elk materiaalsoort is uniek. Hout is prachtig, maar je zult wel veel onderhoud moet doen. Bij staal, ijzer en aluminium is dat veel minder het geval. Hoe dan ook hebben weersinvloeden bijna altijd invloed op het materiaal. Bij goede kwaliteit is dat geen probleem, maar zorg er wel voor dat je de meubels goed onderhoudt.

Waarom meubels van rotan of riet een goede keuze zin

Hou je van een stijlvolle, relaxte uitstraling in de tuin? Dan raden we zeker meubels van rotan of riet aan. Ze zien er prachtig uit, hebben een zomerse uitstraling en gaan vanwege hun hoge kwaliteit lang mee.

Staal en ijzer: stevig materiaal voor jouw meubels

Voor wie houdt van stevig materiaal voor meubels is er staal en ijzer. Maar dan moet je wel kussens aanschaffen voor het comfort. Het grote voordeel van staal en ijzer is dat slecht weer er nauwelijks invloed op heeft. Daardoor kun je er jarenlang probleemloos van genieten.

Wel of geen plastic tuinmeubelen?

Tot slot hebben we roestbestendige aluminium, plastic en PVC meubels. Als het gaat om tuinmeubelen, is plastic ongetwijfeld de meest goedkope optie. Dit is ideaal materiaal als je een laag budget hebt. Het nadeel is wel dat het vrij snel kapot gaat. Bij aluminium en PVC is die kans al een stuk kleiner. Dus eigenlijk is dat de betere keuze!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in